Kjapp og trygg hosting for Wordpress

Sende ut nyhetsbrev fra egen server

SolidHost

Medlem
Så lenge dette er folk som abonnerer på nyhetsbrevet ditt har du ingenting å bekymre deg for. Det er med en gang folk begynner å rapportere deg til SpamCop eller andre Spam-tjenester at IP-adressen for din server blir svartelistet. Så snart den blir svartelistet, vil alle servere som er konfigurert til å sjekke IP-adresser opp mot svartelister nekte å ta i mot mail fra din server.
 

Krister

Romteknolog
Hvis du skal sende ut så mangen brev er det to ting som er lurt.

1. Ikke send alle om gangen. send 100 eller 500 om gangen, bare ikke gjør at serveren klumper seg opp.

2. Si ifra / Sjekk ved host om det er greit at du sender ut så mangen mails. Veldig mangen hosts har programmer som overvåker mailsendinger og kan tro det er spambots som har funnet ett hull på siden din.
 

Mr Vest

Sjefen over alle sjefer!
Jeg har også lagt merke til dette som Solidhost sier, men ikke fra utsender sitt ståsted. Jeg som mottaker av en rekke unønsket epost på gratismail som Yahoo, er svært effektiv med å markere dem som spam. Etter kort tid ser jeg at disse også kommer i spamkurven på andre epost-adresser som ligger hos Yahoo, og ikke bare i min. Du blir altså ikke svartelistet dersom dine mottakerne selv har sagt ja til å motta epost, og mottakerne også lar være og markere deg som spam. Det som er litt "teit" og lite gjennomtenkt er at dersom utsender av nyhetsbrev har lite mottakere i lista, da kan faktisk jeg ødelegge for utsender dersom jeg aktivt markerer alle epost fra vedkommende som spam.

Jeg ringte faktisk internettleverandør (Telenor) for en stund tilbake og spurte hva deres smtp-tjener syns om at jeg kjørte på med 2-3000 epost samtidig, og fikk da til svar at det var helt ok. De var vel faktisk litt satt ut fordi jeg ville ringe og sjekke. Jeg ville jo ikke unngå at vi plutselig var blokkert fra deres smtptjener.
 

Tonny Kluften

Administrator
Ok. Så disse svartelistene trenge vel et visst antall rapporter før de klassifiserer en server som spamserver. Er det da serverens IP som blir svartelistet eller er det navneserverne? Hvordan løser webtilbydere med shard hosting dette? Hostgator f.eks. har jo servere med 50 kunder. Kan en av kundene ødelegge for alle andre?
 

SolidHost

Medlem
Ja, disse svartelistene trenger en del rapporter og det er da server-IP som blir blokkert.
Når det gjelder shared hosting, så vil de aller fleste leverandører ha på plass programmer eller prosedyrer som hindrer utsending av store mengder e-post. Hos oss blir vi f. eks varslet dersom en konto starter å sende ut store mengder mail og kan evt. blokkere kontoen til man får verifisert at dette er ikke er spam i tillegg til en del andre tekniske løsninger vi har for å forhindre dette. Men det er som du sier; 1 bruker kan ødelegge for andre. Det finnes løsninger for å få fjernet IP'en fra disse listene, uten at jeg skal gå inn på hvordan her, da man må være en teknisk ansvarlig person fra organisasjonen som har IP-adressen som tar kontakt. Det man som oftest gjør er å flytte kontoer som er påvirket over på en ny IP mens man får hvitlistet IP'en.
 

Yngve Larsen

E-commerce ekspert
>Ja, disse svartelistene trenger en del rapporter og det er da server-IP som blir blokkert.

Det er ikke nødvendig med rapporter i det hele og det store. Du trenger ikke bli rapportert for å bli svartlistet.

Flere store ISP'er samarbeidet med blacklist leverandørene. Slik at når mailen f.eks kommer inn til Hotmail sjekkes den for spam. Om samme server ved flere anledninger f.eks blir flagget med 50 viagra mail er det stor sjanse for at du blir svartelistet uten at noen har rapportert deg.

Som Solidhost sier har de fleste hoster systemer som rapporterer om slike problemer i de de oppstår.

Vi benytter også tjenester som automatisk sjekker og rapporterer om våre IPadresser er dukket opp på en blacklist.

Om du ført har havnet på en blacklist gjentatte ganger det er MEGET vanskelig å komme ut igjen :(
 

SolidHost

Medlem
Yngve har selvfølgelig helt rett her. Burde vel sagt at når jeg tenkte på rapporter, så er dette "menigmanns" mulighet til å rapportere inn spam :)
 
Topp