Kjapp og trygg hosting for Wordpress

Satelittsider som peker mot en enkelt side

Anders

Medlem
Hvilke SEO-messige fordeler vil en få ved å lage satelittsider på blogger som blogg.no og blogspot som inneholder en enkelt artikkel om et tema med lenker til siden du ønsker å fremme?
 
Sist redigert:

picxx

Well-Known Member
Med en post, uten å drive skikkelig linkjakt til blogspot/blog.no siden ... veldig liten.
 

Anders

Medlem
to modeller

modeller.png

Hva er best?
 

Tonny Kluften

Administrator
Men kan en ikke da heller drive lenker mot hovedsiden?

Jo, klart det. Men hvorfor lurer du da på om det er smart å ha blogger?

Bloggene vil så klart ikke gi noen fordel hvis de ikke har innlenker. Google tror jo som kjent at sider som har innlenker er viktige sider. Sider som ikke har innlenker er ikke viktige for internett og vil heller ikke gi særlige SEO-fordeler.

Du må forklare de modellene litt nærmere.
 
U

Uregistrert

Guest
Anders, nå må du høre hva de to kloke hodene sier til deg... "Modell1" er best fordi satelittsidene må ha linker også.. (Hvis ikke er de rimelig ubrukelige og tenk deg hvordan Google ser på sånne sider).
 

Anders

Medlem
@Tonny: Blå bokser er andre sider, rosa er blogger, rød er hovedsiden. Strekene i mellom er lenker.

@picxx: Så det du mener er at det er bedre å ha innlenker til bloggene som deretter lenker til hovedsiden?
 

picxx

Well-Known Member
@picxx: Så det du mener er at det er bedre å ha innlenker til bloggene som deretter lenker til hovedsiden?

Rød : hovedside (eget domene)
Blå : satelittsider, som både har egen trafikk og som skaffer trafikk og seo til hovedsiden. (eget domene, eller til nød subdomene på eget domene)(mange, de fleste, norske blogger som blir startet er en slik side)
grønn : feedersider, f.eks. på blogspot o.l. som pinges, linkes og røler med alt mellom himmel og jord for å skaffe trafikk. (domene fra leverandør).
 

Tonny Kluften

Administrator
Lurer på om det er bedre å bygge opp innlenker til bloggene som lenker videre hovedsiden enn kun innlenker til hovedsiden.

Det spørs hvor lenkene kommer fra. Hvis alle lenkene kommer fra forskj. nettsteder kan du liksågodt linke direkte inn til hovedsiden din. Ingen grunn til å la en blogg suge linkjuice fra en link hvor du kan beholde all juive til hovedsiden.

På den annen side, hvis du kun får tak i urelaterte lenker kan du la dem lede inn til blogger og så få relaterte lenker fra bloggen.

Når det er sagt. Dette er tekniker som Google ikke liker for å si det mildt. Finner de ut av systemet ditt, og det gjør de før eller siden, så mister du alt. Hvorfor finner de det ut? Jo fordi systemene deres er ekstremt bra til å oppdage slikt og fordi at fem sjalu konkurrenter vil sladre når de ser at du ranker på "kredittkort". Sånn er det bare. Et stort system kan holde tre mnd. eller det kan holde ett år hvis det er bra satt opp.

Hvis du tenker langsiktig så vil jeg anbefale å bygge ut hovednettstedet ditt ved å legge sten på sten. Ting tar lengre tid, men varer så utrolig mye lengre også. Om to år vil du merke veldig godt at sten på sten var den riktige metoden.
 

Hupsey

Medlem
Om du har et system der du driver med linkfarming til egne nettsider sier google at de skal straffe det. Det har blitt diskutert før her om linking til egne sider og jeg tror ikke det generelt sett skal være negativt å linke til egne sider.

Om du foreksempel skulle ha relevant og unikt innhold på forskjellige blogger som linker til hverandre med relevante kan jeg ikke helt forstå at det skal straffes. Det er jo i teorien bare de forskellige nettadressene som skiller denne form for linking fra internlinking. At google ikke vil gi fordeler av linker fra egne domains er forståelig siden man selvsagt er mindre objektiv til sine egne linker:).. Men at de skal straffe linking mellom egne sider om man linker riktig har jeg ikke tro på. På webmaster guideline sidene til google, mener jeg å ha sett at de anbefaler å ha mest mulig nisjebaserte blogger/nettsider. Eksempelivis, heller en blogg med fokus på epler(eple.com) og en annen med fokus på appelsiner(appelsiner.com) fremfor epler og appelsiner.com.. Så hvorfor skulle de da straffe en link som forteller om hvilke andre nettsider du driver.
 

picxx

Well-Known Member
Hadde det vært riktig at google straffer linkign til egne domener burde vel blogspot/blogger være en av de som først hadde fått kjent pisken? Ingen andre plasser opprettes det så mange blogger som har interlinking til egen side (blogger.com).
Det samme gjelder sider som blogg.no og andre tilbydere, som wordpress.com

Er det derimot en million splogs (gidder ikke gi nærmere definasjon akkurat nå), som er opprettet over to dager med akkurat de samme linkene i sidebaren kan det nok bli murring.

En norsk side, som kanskje har ett par blogg.no/blogspot eller subdomain fra egne blogger som linker inn til seg... jeez gutter, ikke bli såååå paranoide!
 
Topp