Kjapp og trygg hosting for Wordpress

navn.no

MobyDick

New Member
noen som har erfaring med navn.no? de sitter på utrolig mange etternavn.no, og skulle gjerne hatt tak i mitt...
klassisk domenehai. virker ikke som de selger de heller, man må kjøpe tjenester av dem for å kunne bruke det som epost.
 

Thomas Pedersen

Pornogründer
De er ikke akkurat en domenehai. De kjøper etternavn for å tilby folk epost adresse med sitt eget etternavn. Så dette er en tjeneste.
Kjipt for alle som ville kjøpe sitt eget etternavn, men fint for de som helst bare vil ha epostadresse med sitt eget navn..
Problemet med å kjøpe et domene fra de, og grunnen til at det neppe vil være aktuelt, er at de gjerne allerede har solgt epost adresser til etternavnet ditt. Da vil jo disse menneskene miste epost adressen sin. Så tviler på at det er aktuelt for dem å selge domener. Muligens hvis ingen har bestillt epost adresse på det aktuelle etternavnet..

Mange av domenene er det også andre som eier, men de lar navn.no bruke det til epost adresser, og får en del av inntekten..
 
Sist redigert:

SYSE

Medlem
Om man klager tror jeg man har gode muligheter til å få domenenavnet, men da tror jeg nok du må ha en bedre grunn til å klage enn at du ønsker deg domenenavnet bare fordi det er etternavnet ditt (familiebedrift med samme navn f.eks.) :)
 

NilsF

Medlem
Jeg har ikke erfaring med navn.no eller nærmere kjenneskap til kvaliteten på tjenestene som tilbys. Men jeg liker det som er en av hovedidéene med tjenesten, som er at et domenenavn skal kunne komme flest mulige til nytte.

Så i stedet for at Snekker Hansen skulle sitte å ruge på domenet hansen.no bare for seg og sitt firma, så tilbyr navn.no en tjeneste for alle de 54.823 personene som har Hansen som etternavn, samt ytterligere en mengde foretak med Hansen i navnet.

Så får Snekker Hansen heller være småsur for at en "domenehai" har tatt "hans" navn, da han i sitt enkle sinn innbiller seg at nettopp han (og ikke en av de 54.822 andre personene med Hansen som etternavn) kunne fått hånd om dette domenenavnet, om det da bare ikke hadde vært for denne "domenehaien".

Jeg mener at det kan være mer nyttig for samfunnet at navn.no disponerer en mengde domener av etternavn, enn at disse skal disponeres av enkeltpersoner og firmaer, da forutsatt at navn.no for en fornuftig pris tilbyr nyttige tjenester for e-post osv.
 

knippsen

Medlem
En annen av hovedidéene, og kanskje den viktigste kan jeg tenke meg er å tjene mest mulig penger på å snappe opp flest mulig domenenavn og selge e-postadresser.

Tviler på et det ligger alt for mye "Robin Hood"-tankegang bak denne tjenesten.
 

Wishb0ne

Medlem
Alle domener er til salgs om man betaler nok..

Jeg synst denne tjenesten virker litt på kanten helst over..

Kan ikke en domenehai i teorien lage en lignende tjeneste som tilbyr mailadresser som inneholder kule produkter som de er fan av -> OleOlsen@cocacola.no o.l.
 
Topp