picxx
WF 09
Pepperkaker i adventstiden
Ingredienser
2 stk. egg
200 gr sukker
250 gr mørk sirup
125 gr TineSmør
1 ts malt kanel
0,5 ts malt kardemomme
1 ts malt pepper
0,5 ts ingefær
0,5 ts nellik
2 ts bakepulver
600 gr hvetemel
Slik gjør du:
Slik gjør du
1) I stekeovnen ved 200 grader i ca. 8 minutter, avhengig av hvor tykke kakene er.
2) Denne deigen egner seg ikke til hus, ettersom den hever seg. Derimot blir det koselige figurer av deigen.
3) Smelt sirup, sukker og smør. Avkjøl blandingen og rør inn ett egg om gangen. Tilsett krydder og bakepulver i 2/3 av melet. Elt deigen godt og sett den kjølig, gjerne et par dager.
4) Bruk resten av melet til utbaking. Kjevle en ca. 3 mm tykk leiv. Stikk ut kakene og legg dem på plate med bakepapir. Stek kakene gylne og gjennomstekte.
5) Pynt kakene med melis, mandler, sjokolade eller røde sløyfer.
Denne deigen vil heve seg og egner seg derfor ikke til store byggverk. Til småkaker er den derimot super.
Faktisk det beste affiliate nyhetsbrevet jeg har fått på lenge!