Hva burde det være på et koldtbord?

... men når det er sagt, ville jeg vel kanskje heller begynne forsiktig med ferdigsmurte snitter, sandwitcher eller rundstykker/horn istedet for. Så har dere ihvertfall litt styr på påleggsmengden samtidig som dere får litt følelsen med hva som går og hva som ikke gjør det.

Her i Danmark finnes det drøssevis av sånne "smørrebrødsbixer", og de aller fleste har en fire-fem standardsmørbrød hvor noen står fremme, og så smører de fortløpende. Litt sånn ala "Big-Bite" gjør det.

Kanskje kjøre "Olapakke-strategien" til å begynne med, og simpelthen spørre kundene hva de ønsker å spise og hva de kunne tenke seg å betale for det? Spørreskjema, kanskje? Som de fyller ut mens de spiser ...
 

metallian

Medlem
1500 høres litt lite ut ja......

Eggerøre og laks-must have! En annen laksevariant som er billig og enkel er denne:
Røkelaks med kremost | matmoro.no denne ser litt "proff" ut, de fleste liker den og som sagt-billig!

Hjemmelaget potetsalat som Tonny nevner er topp, rimelige ingredienser og lett å lage en relativt stor mengde. Et annel alternativ er en fruktsalat som kan spises både alene og som tilbehør til kjøtt, gjerne kjøtt med smak som grillede kyllingvinger:
Enkel og god fruktsalat til grillmaten | matmoro.no

Roastbeef og kalde karbonader er andre ting jeg absolutt ville forventet å finne på et koldtbord-selv om det var billig!
 

Dseller

Medlem
"Hva burde det være på et koldtbord?"


Mattilsynet vil si: På et koldtbord for servering av mat mot betaling, skal det være mat av kjent opprinnelse, produsert og servert under hygienisk betryggende forhold i godkjente lokaler.

Så vil det komme mange spørsmål: Har Mattilsynet godkjent lokalene, er vannet av drikkevannskvalitet, har dere skriftlige rutiner for renholdet, er de ansatte opplært i hygiene og rutiner, og har dere i det hele tatt fått på plass "Egenkontrollen" og alt det hygieniske som må være på plass, i tillegg til det som går på internkontroll og arbeidsmiljøforhold?

Og i forhold til økonomi, er dere klar over at en del typer mat som har vært frembydd i spiselokalet, men ikke konsumert, ikke tillates frembydd på nytt ved senere måltider? Så hvis det skulle bli vanskelig å beregne hvor mange som vil kjøpe hver dag, kan det bli mye mat som må kastes. Jeg husker ikke detaljene rundt dette siste, men det tryggeste er nok å forhøre dere med Mattilsynet før dere starter opp, for å unngå at hele sjappa må stenge etter et par måneder.

ja

ja

og...

vi venter alle i spenning.....



JA!!!
 
Topp