Kjapp og trygg hosting for Wordpress

Er de som har med NAV å gjøre rettsløse?

hohohoo

Medlem
På omtrent samme måte som Staten synes det verre med økonomisk forbrytelse enn vold? For å sette det på spissen så virker det være mye verre å snyte sammfunnet for 1000 kroner i skatt enn det er å slå ned naboen sin. Jeg bør finne meg noen eksempler, men det er inntrykket jeg sitter igjen med.

Dømt for underslag, 8 år: 8 Ã¥r for grov korrupsjon - Østlandssendingen - NRK Nyheter
Dømt for å tatt livet av stesønnen sin 8 år: Stefaren fikk åtte år - Nyheter - Innenriks - Aftenposten.no
 

picxx

Well-Known Member
Selv om DLD på veldig mange måter kan sammenlignes med Gestapo og Stasi, så bør ikke det være noe hinder. Her snakker vi jo om norske myndigheter.


Hehe...noe treig i hjernen i dag .. selvsagt bare reinspikka ironi, og skulle det faktisk ikke være det, vel, hva kan man si :D
 

Nutz

Med lem
Samme hvem som får vite det Testdriver, er ikke komfotabel med det.
Bør ikke det holde at de jeg har kontakt med er en sak mellom meg og de jeg har kontakt med?
Jeg gjør jo ikke noe ulovlig!
Ville du reagert dersom det alltid var en politimann som fulgte 2 skritt etter deg og observerte om du kanskje kom til å gjøre noe galt?
 

testdriver

Ha det bra..
Hehe, stemmer, picxx. Selvsagt helt enig med deg, Nutz. :)

Forsøker å framprovosere litt engasjement. Hvis man er imot slik overvåkning, bør man lese litt mer om DLD her, skrive seg opp som motstander av DLD, blogge om det eller på en eller annen måte gjøre folk oppmerksom på hva vi har ivente.

Skal det stoppes, må det gjøres før det innføres.
 

Nutz

Med lem
Pokker! Håpet på at du var "en av de".. :)
hehe.. Så heller ikke det absurde og ironien din jeg heller.. *skammer meg*
 

Knut

Medlem
Jeg synes egentlig at det skal være enklere for politiet å kunne få utlevert sånne ting. Men at etater som NAV får det er helt urimelig. Man må vel egentlig stole på at politiet har ansatte som KAN håndtere denne typen opplysninger, samt rutiner. Ingen av de delene har NAV.
 

Nutz

Med lem
Bare bra at politiet må legge noe arbeid i å hente ut slike opplysninger. Ikke bare for å gjøre prosessen tungvint, men det har en preventiv virkning mot sosialpornografi-snoking for de som jobber med dette.
Folk er litt for glad i SE&HØR her i landet til at en gjeng med nysgjerrige statsansatte skasbehandlere bør ha tilgang til dette uhemmet.
 

Mortenxx

Medlem
Dette er faktisk BRA håndtering av saken. Post- og Teletilsynet slo full alarm temmelig kjapt da de ble kjent med saken.

Lover kan inneholde formuleringer som brukes mot sin hensikt. Jeg synes det er veldig bra når kontrollorgan velger å "blåse" slike saker fremfor å lydig godta dem. Det fremtvinger haugevis av reaksjoner, og temmelig sikkert også en lovendring temmelig kjapt.

NAV har ikke utvist særlig dømmekraft selv om loven kanskje tillater denne typen overvåkning "rent teknisk". Samfunnet generelt godtar ikke såpass mye overvåkning fra en statlig etat. Her er det trolig en jurist som er faglig god på lovtekster, men dårlig på generell kunnskap om formålet med lovene.

Det ville vært spesielt "kjekt" om kravet om utlevering av opplysninger har blitt støttet av en overordnet i NAV - at det ikke "bare" er en saksbehandler som har gjort en glipp. Det er mer interessant når en overordnet skal forsvare slike ting.
 

picxx

Well-Known Member
Det ville vært spesielt "kjekt" om kravet om utlevering av opplysninger har blitt støttet av en overordnet i NAV - at det ikke "bare" er en saksbehandler som har gjort en glipp. Det er mer interessant når en overordnet skal forsvare slike ting.

Når var sist gang du hørte en uttalelse fra noen i et kommunalt eller statlig organ der de har måttet forklare egne tabber? De smyger seg lett unna ved at de ikke uttaler seg i "slike saker", pågående saker eller enkeltsaker.
Det er kommet en uttalelse fra et eller annet departement, hvor det ble sagt at lovteksten var "under behandling" ... det er det siste man får høre om denne saken.
 

Nutz

Med lem
Nei Picxx, dette vil garantert bli tatt opp i en av de førstkommende spørretimene på Tinget.
Tipper den førstkommende. :)
Noen politikere vet at dette er et ømt tema for mange, og den som er kjappest ute vil fremstå som velgervennlige.
 

picxx

Well-Known Member
Ja, time will show.
 

Nutz

Med lem
Så Trine Skei Grande og en kis fra FrP på Aktuelt i dag.
Joda, det blir tatt opp i salen snart.
Intill videre har NAV instruks om ikke å bruke sine fullmakter i denne "paragrafen" inntil Stortinget har sluttbehandlet DLD
 

kongen

kongemedlem
Er det egentlig så ille at staten finner ut av dine suspekte gjøremål?

Havner du i fengsel så får du alt du ønsker uten å arbeide for det, et trygt hjem (et veldig veldig trygt hjem hvor du slipper å bekyme deg for at innbrudstyver skal stjele tv og inventar), du får de beste tv-kanalene Norge har å by på, du kan fyre opp varmen uten å tenke på strømprisen, du får servert middag alle dager (slipper å lage maten selv) og du får til og med platekontrakt slik at du har masse beundrere når du kommer ut. I tillegg så får du lønn uten å jobbe for det. Du vil elske sangen "Money for Nothing" av Dire Straits.

Er det virkelig så ille at staten tar deg?
 

Nutz

Med lem
Trine (V) tok det opp i går.. :)
Stortingets nettsted, Videoarkiv

206 minutter inni videoen begynner det, for de som er interesserte.
Trafikkdata var ikke "relevant her", men hvem som betaler tjenestene.
Hullet blir nok ikke tettet, men det er ikke helt fritt frem å stikke hodet nedi hullet likevel.
 
Topp