Kjapp og trygg hosting for Wordpress

Aftenposten har falsk nyhet for å fremme eget nettsted

Yngve Larsen

E-commerce ekspert
Denne typen markedsføring er jo ikke noe anderledes en den dere "blogghorer" driver med. Selger poster som skal se ut som artikler for leserene.

Må bare legge til at jeg ikke har noen i mot denne typen markedsføring og mener ikke noe vondt med ordet "blogghorer", var bare noe jeg snappet opp i en annen tråd her ;)

Hehe, godt sagt :)

For å ikke snakke om noe enda værre.. De som faktisk lager egne forpester nettet med MFA sider.
 

Tonny Kluften

Administrator
For å ikke snakke om noe enda værre.. De som faktisk lager egne forpester nettet med MFA sider.

Ja, måtte de brenne i hælvete.

... Ville du gjort dette selv?? Det er vel spørsmålet!

Les min første post så får du svar på det spørsmålet, hehe.
Men jeg ville ikke gjort det i en seriøs nyhetsavis.

Dere ser vel forskjellen mellom å presentere dette som en nyhet med overskriften "ordspill-feber". og slik som VG gjorde med nettby der det klart var utformet som en annonse?
 

TorsteinO

Art Director & grunder
Hvorfor mener du dette bryter med vær varsom plakaten?

Og, dette er jo ikke reklame for en kommersiell tjeneste! Dette er omtale av en tjeneste som i dette eksempel er tilbudt av aftenposten. Ordspill er et velkjent og et spill med tradisjoner i Norge.....
Hele denne tråden er egentlig basert på en "ikke sak"..... "storm i et vannglass"!!!

Se f.ex. punkt 2.6/7/8... Hadde den samme "artikkelen" f.ex. hett "Star Tour har nå reiser til Dubai!", eller "DNB Nor lanserer Partner Pluss - tjen mer penger!" og artikkelbildet og en av de to linkene på forsiden linket direkte til den aktuelle hjemmesiden, ville du ha kalt det reklame da?

Saken er jo helt klart egentlig reklame for tjenesten, samtidig som den presenteres som redaksjonelt innhold, så jeg kan ikke skjønne at det er noe å diskutere engang.

"ikke en kommersiell tjeneste"...? Tror du aftenposten driver den sida for veldedighet? De driver den selvsagt fordi de tjener penger på den, eller ihvertfall regner med å komme til å tjene penger på den. Om spillet er velkjent eller ikke fra før har da ingenting å si.

Såvidt jeg vet, er det ingen av oss her som i det hele tatt påstår at vi følger "vær varsom-plakaten", det gjør derimot aftenposten, og da blir saken en helt annen. En blogg er også en helt personlig ytring, og det er vel ingen som oppfatter det som noe annet heller.
 

TorsteinO

Art Director & grunder
Så hvordan går man fram for å få disse avisene til å skrive om seg? :)

Tja, alle redaksjoner elsker å få "mer eller mindre ferdig" innhold, ting de bare kan måke gjennom kverna, men du må selvsagt ha noe som ihvertfall til en viss grad er "nyhetsverdig"... og det kan være et lite prosjekt i seg selv.

Men - har du noe som virkelig kan være verdt å skrive om, så skriv rett og slett en god pressemelding, dvs ikke en som er full av selvskryt, men en litt mer nøytral en, og send den ut til alt mulig som på noen som helst måte kan være relevant, så skal du se at det sikkert er en og annen lat journalist som biter på agnet.

Vi har et prosjekt hvert år på skolen, tidligere har det vært i andre klasse, nå er det i første klasse, som kun går ut på å skaffe medieomtale. Dvs PR ved å lure media til å omtale et påfunn som kun eksisterer for å få omtale. Det er rett og slett om å gjøre å få så mye omtale som mulig. Er ikke helt sikker på hva førstissene i år har gjort (hm, det er vel kanskje omtrent nå det skjer...?), men det har vært en del ting jeg nok tror dere har sett i fjor og tidligere år.

I fjor f.ex:
- Snømenn som protesterte mot global oppvarming
- Aksjonen mot offentlig nakenhet sensurerte alle kjønnsorganer i vigelandsparken
- "Voldtektsfare"-skilt på grunerløkka
- Billettstafett hos Oslo Sporveier (gi bort en billett som har tid igjen)

Etterhvert er redaksjonene hos ymse aviser, radiostasjoner++ klar over at det på denne tiden av året er mye PR-stunt fra Westerdalselever, og de er derfor litt mer obs på ting som virker veldig snålt men fristende å fortelle om.

Evt kan man jo selvsagt også dra en Aylar, og ta nakenbilder på Stortorget ;) Men, utenom offentlig sex og sånt, så er det en skikkelig vitenskap å skaffe PR og medieomtale for kommersielle prosjekter . Det er f.ex. derfor Apple fordeler produktlanseringene sine utover i tid, istedet for å lansere mer på en gang, så de som selskap vil være så mye som mulig i media.
 

Kenneth Dreyer

Well-Known Member
Eyh, det var jo faktisk veldig bra skrevet av deg atomet!

Om du legger i litt mer research, kilder og litt mer utfyllende tekst burde du lage et blogginnlegg av det å publisere her på WF :)

PS: Den siste babeoramaen var rå!
 

Niclas

New Member
(når jeg var en av de første som ble lagt til... vil det da si at jeg er kjendis?)

Selvfølgelig! Stopp pressene, vi har en kjendis på WF!

Off topic: Er det ikke brudd på FB-reglene å lage falske profiler lenger?

On topic: Jeg mener som trådstarter at Aftenposten mister seriøsitet ved å bruke redaksjonell plass på ren reklame slik de gjorde på papir i kulturdelen sist lørdag. At vi her på forumet gjør akkurat det samme har ingenting med saken å gjøre, for ingen av oss utgir oss for å være tradisjonelle redaksjonelle presseorganer.

Venter spent på hvilken såkalt seriøs avis som først linker via TD når de omtaler nye produkter innen f.eks. DVD, CD og bøker.
 

TorsteinO

Art Director & grunder
Altså, den andre muligheten er jo bare at jeg var en av de første nyttige idiotene som ble lurt av denne porno utseende dama (hvilken hjerne jeg tenker med sa du...?), og den er jo ikke like mye å skryte av :D (kan jo "muligens" også ha noe å gjøre med at jeg kjenner gutta bak det, og at de naturligvis bare jobba seg utover i vennekretsene...)

Men ja, jeg er helt enig, det senker helt klart tilliten til en avis man vanligvis har regnet som en av de mest seriøse når de gjør sånt. Hadde en av oss i det hele tatt skrevet at vi fulgte vær varsom-plakatens retningslinjer, så syns jeg saken hadde vært en helt annen, men vi er da ikke så dumme at vi gjør sånt :D
 
Sist redigert:
Topp