Du har hørt at skatteetaten krever verdsetting i "noen tilfeller"? Hvor har du "hørt" dette? Hvilke tilfeller tenker du på? Hva skal du bruke denne verdien til? Hvis dette er en side eller sider du har utviklet selv kan det eventuelt bli snakk om tilvirkningskost etter nærmere regler. Men hvis en skal aktivere en webside må tilvirkningskostnaden være 15 000 eller mer og den må ha en forventet levetid på minst 3 år. Hvis du skal selge eller kjøpe virksomhet som inkluderer webside(er) kan det kanskje være aktuelt å finne verdien(e). Kort sagt, det vil være lettere å gi et fornuftig svar hvis du kan fortelle hva som er hensikten med verdsettingen.
Edit: Kanskje du mener formuesverdi på selvangivelsen. Jeg googlet litt og fant en gammel tråd på forumet som handler om dette. Svaret fra skatteetaten var jo hysterisk morsomt, se selv:
https://www.webforumet.no/forum/konomi-regnskap-og-administrasjon/2009-webside-formue.html#post17037
Lignings-ABC sier:
9.12 Internettdomene
Internettdomene, hvor domenenavnet har en selvstendig markedsverdi, er skattepliktig formue etter sktl. § 4-1, og verdsettes til omsetningsverdien per 1. januar i ligningsåret.
Men dette er altså selve domenenavnet, jeg var vanskelig for å tro selve websiden kan verdsettes på noen annen måte enn som immateriell eiendel, og det mener jeg forutsetter at den er aktivert som sådan, se over. Markedsverdien for et domene kan også være vanskelig å fastslå hvis det ikke har vært omsatt på en god stund, men få domener har antakelig høy verdi. På den annen side, hvis en sitter med 100 domener som en kan selge for 500 kr pr. stk, så er det jo 50 000 kroner. Tja, ikke vet jeg, men jeg tviler på etaten pleier å forfølge slike verdier, uten at jeg dermed oppfordrer noen til å lure seg unna.
Selv har jeg et domene med firmanavnet mitt, det har neppe verdi for noen annen, og så har jeg et par-tre domener til som jeg registrerte fordi jeg trodde de kunne være verdt noe, men det kommer jo helt an på om jeg treffer den som har bruk for dem. I utgangspunktet antar jeg at de er verd omtrent registeringskostnaden.
For ordens skyld: Det litt merkelige uttrykket ligningsåret, som skatteetaten ofte bruker, betyr rett og slett året etter inntektsåret, altså det året ligningen for forrige år gjøres. I vanlig dagligtare vil vi altså si verdien 31. desember i inntektsåret.