TTL = Time To Live, stammer fra internetts oppstart/opphav. På den tiden var linjer ustabile, trege og dårlige. Man ville unngå unødvendig trafikk og en av måtene var caching av DNS-svar.
Så, kort forklart sier TTL noe til andre navneservere hvor lenge de skal beholde en kopi av navneoppslaget (konvertingen fra hostnavn til ip, evt hostnavn til hostnavn for alias).
Eksempel:
Bruker1 besøker
VG Nett - Forsiden - VG Nett klokken 16:01 og gjør et navneoppslag til sin rekursive navneserver (vanligvis plassert hos ISPen). ISPen har ikke denne lagret i sin cache og spør VG sine navneserver om å få oppslaget.
VG Nett - Forsiden - VG Nett har en TTL på 3600 (1 time), og puttes i cache på ISPen, resultatet sendes også videre til Bruker1 som (i mange tilfeller) putter det i cachen på datamaskinen.
16:15 bestemmer VG seg for å publisere nye nettsider, på en ny ipadresse. Når Bruker1 nå skriver
VG Nett - Forsiden - VG Nett i nettleseren sin vil han komme til den gamle nettsiden fordi det er cachet på datamaskinen og hos ISPen. Det finnes måter å tømme cachen på (flushing), men i det færreste tilfeller har du anledning til å tømme ISPens cache.
17:01 vil Bruker1 kunne få et navneoppslag på
VG Nett - Forsiden - VG Nett som resulterer i den nye nettsiden.
Håper det forklarer det
I praksis er TTL på 3600 ok hvis du tror du kanskje kan komme til å oppdatere snart, når du har en deadline klar kan det lønne seg å senke TTL til f.eks. 300/600 sekunder et par timer før deadline for å raske tømme cache rundt omkring.