Tips til pålegg (fisk)

kongen

kongemedlem
Trenger tips til et godt fiskepålegg for å fylle opp kvoten med sunt fiskefett. Et slikt pålegg uten million E-stoffer. Hva liker du?
 

metallian

Medlem
Oppdrettslaks og annen oppdrettsfisk har masse rare stoffer i seg... se opp.


Hvor tar du dette fra? Det er jo hinsides all kjent forskning på emnet-og den er ganske omfattende ettersom diverse miljøorgansisasjoner har kommet med slike påstander som deg her mange ganger-og har måttet bite det i seg igjen gang på gang...


Forøvrig er makrell i tomat og røkelaks glimrende kilder til omega3/godt fett som nevnt over, glem ikke fisk som ørret,ål og sardiner heller.
 

picxx

WF 09
Personlig synes jeg tunfisk med masse majones og tabasco er smaskens. (på brødskive selvsagt)
 

metallian

Medlem
Det er nydelig-samme med tunfiskbiff på grillen..... det jobbes med oppdrett på tunfisk men utenom de praktiske problemene får man jo samme problemstilling som med oppdrettslaksen-hva skal man fiske opp for å fore tunfisken med...... akk ja :(
 
Oppdrett av tunfisk foregår i Middelhavet der tunfisk (størje) fanges med not og "settes i lås" i en merd. Denne slepes da til oppforingsanlegg (eksempelvis i Kroatia) der fisken fores opp for å få ønsket vekt og fettprosent. Ja, tunfisken er truet, og selv om Norge har hatt kvote (50 tonn) de siste årene, har vi valgt å sette av vår kvote til bevaringsformål. Har vært med på noen møter i ICCAT, og skrev bla. dette for et par år siden (for spesielt interesserte)
 

picxx

WF 09
men etisk sett burde man holde seg unna tunfisken, den er overfisket til det tragiske dessverre :(

Det er vel ikke et generelt overfiske av tunfisk (om man ser bort fra noen overdramatiserte artikler fra bl.a. greenpeace og andre tullinger), men kraftig overfiske av bestanden i middelhavet. Den er derimot ikke alene om å bli overfisket av overivrige spanske fiskere, da både havaborr og kolmule er i samme situasjon.
Idiotisk forvaltning av havressurser, noe som kan bli en realitet i norge også den dagen man sier fint ja takk til og bli med i samarbeidet.
 
Jo, tunfisken er overfisket - så kraftig at forskerne har et perspektiv på 20 år med 60% sjanse for økt bestand dersom kvotene holdes så lave som anbefalt for 2011 (Der ICCAT nå endelig synes å gripe tak i den dramatiske situasjonen). Var selv på møte i Madrid i høst, og måten tunfisken forvaltes på kan på ingen måte sammenlignes med hvordan vi forvalter makrell, NVG-sild, torsk m.m. i Norskehavet. Kan nevne at på 1950-tallet var Norge den nasjonen i Europa som fisket mest tunfisk (størje). Vårt størjefiske fortsatte helt frem til 1986 uten noen form for regulering eller kvoter. Dagens bestand er bare en liten brøkdel av hva den en gang var. Som picxx er inne på, så er det ikke alle land som opererer med "føre var-prinsipp" og "bærekraftig forvaltning" når kvotene deles ut.
 

metallian

Medlem
Det må jo gå gale når Eu deler ut subsidier til bygging av nye fiskefartøyer samtidig som de deler ut støtte til sanering av gamle fiskebåter-og opprettholder tjuvfisket utenfor Afrika for å forsvare dette.
 
Fiskeripolitikk (eller rettere sagt; mangel på sådan) er vel et ev EU's største problem - og det området som er mest uforenlig med norsk praksis og norske prinsipp.
Nå ble jo denne tråden (delvis takket være meg) ført helt på viddene, men kan legge til at sardiner/brisling i tomat eller olje også er nydelig pålegg. Har også varmrøykt makrellfileter og laget peppermakrell. Det er fantastisk godt pålegg!
 
Topp