Kjapp og trygg hosting for Wordpress

Reponsive VS adaptive webdesign

For mobilvennlige nettsider, hvilken løsning foretrekker du?

  • Reponsive

    Stemmer: 17 85,0%
  • Adaptive

    Stemmer: 3 15,0%

  • Totalt antall stemmer
    20

erlsae

Medlem
Dagbladet jobber med å gjøre nettavisen sin responsiv, og jeg vil tro vi ser flere større nettsider gå bort fra den adaptive løsningen til å velge responsivt. Selv knøta jeg med adaptiv i starten, men nå er det responsive sider som gjelder.
 

zapotek

Medlem
minuset med responsivt er jo at man laster ned større bilder ++ enn nødvendig.

Hvis vi ser bort fra det grafiske, kan en adaptive løsning være smart dersom du ønsker å servere forskjellig innhold / funksjoner utifra hvilken enhet brukeren har (f.eks. andre annonser på mobil enn på desktop).
 

xdex

Medlem
minuset med responsivt er jo at man laster ned større bilder ++ enn nødvendig. Gjør man det litt smart med adaptivt så kan man automatisere så samme tekst går inn automatisk men bilder blir brukt i tilpasset versjon osv

så... adaptivt har fordeler, men responsivt er enklere

Ett minust, ja, men det blir bedre, og det finnes alternativer. Selv om disse alternativene ikke er 100% kan man fortsatt bruke noe av det, som f.eks html5 med <picture> eller andre JS "plugins"
 

Tonny Kluften

Administrator
De fleste her foretrekker å bruke responsive sider.
Men i praksis er det ofte ikke så enkelt at man bare kan gjøre en nettside, f.eks. en produktside i en nettbutikk responsiv, så er alt bare fryd og gammen. Når man gjør en nettside responsov kan den bli laaaang å skrolle.

Man bør definitivt vurdere om man skal fjerne eller legge til elementer når siden vises på mobil.
Man kan bruke CSS til å fjerne elementer som tar stor plass på produktsider slik at produktsiden ikke blir en kilometer lang å skrolle. Så kan man igjen bruke CSS for å legge til elementer som tar mindre plass.
 
Topp