Kjapp og trygg hosting for Wordpress

Noen spørsmål om egeninkasso ...

Hei alle sammen

Jeg står i den kjedelige situasjon at jeg sannsynligvis må inndrive to krav via inkasso. Dette er B2B, og jeg er litt usikker på reglene rundt dette. Jeg vurderer egeninkasso.
I følge Altinn står det to ting;

"Gebyr
Ønsker du å ta purregebyr må du vente minst 14 dager etter opprinnelig forfall med å purre eller sende inkassovarsel. Du kan maksimalt avkreve to purregebyr. Enten for to purringer, eller for en purring og ett inkassovarsel. Sender du betalingsoppfordringen selv kan du i tillegg kreve maksimalt kr 210,- i gebyr for denne. Det skal ikke beregnes merverdiavgift av disse gebyrene ..."

Ref: https://www.altinn.no/starte-og-drive/regnskap-og-revisjon/purring-og-inkasso/#gebyr

Men videre står det så:

"Standardkompensasjon
Hvis kunden er næringsdrivende eller offentlig myndighet, kan du i tillegg til forsinkelsesrenter kreve en standardkompensasjon for inndrivelseskostnader. Denne er på maksimalt kroner 400,-. Standardkompensasjon kan kreves dagen etter forfallsdato på fakturaen, og kreves i stedet for eventuelt purregebyr ..."

De to utestående fakturaene forfalt den 1. mars, og jeg har ikke fått noen innsigelser på noen av dem (har ikke hørt et pip, faktisk).

Så, hva gjør jeg? Har jeg forstått det riktig at siden det er B2B så kan jeg sende inkassovarsel allerede nå, inkludert 400,- i kompensasjon, eller skal jeg vente til det er gått 14 dager etter forfall?

Ref. Altinn: https://www.altinn.no/starte-og-drive/regnskap-og-revisjon/purring-og-inkasso/

Mvh Dan
 
Topp