Kjapp og trygg hosting for Wordpress

Nettbutikk - hvordan selge til SE/DK

Freakshow

New Member
Hei

Har skjønt at dette ikke er bare å gå igang med sånn uten videre siden vi ikke er i EU så må vi forholde oss til VAT Agent e.l. i enten SE eller DK for videre transport i EU

Noen som har mer info, noen pekepinner for å få oss på rett spor her? evnt. firmaer som fikser dette?
 

Ludde

Member
Du må vel ha eksportpapirer sendt med varen. Har du avtale med eksempelvis posten så kan de deklarere for deg ut av landet, som du selv vil gjøre når du bestiller forsendelse enkeltvis på posten.no. Blir omsetning høyere enn x antall tusen så må du registrere deg i det aktuelle landet (som VOEC her til lands).

Men, det er UFATTELIG lite informasjon å finne rundt forbi. Har selv ringt til tolletaten flere ganger, men de vet nesten ikke selv hvilke regler som gjelder. Skjønner ikke at det skal gjøres så komplisert - må da være ønskelig med mer eksport.
 

Jens1986

Medlem
Har nettbutikker i 6 land, men har løst dette ved å ha et eget lager i SE som dekker hele EU, samt et lager her hjemme.

Du kan selge fritt opp til du når mva grensen for landet du selger i. Denne grensen er litt forskjellig fra land til land. Tips: registrer deg først i f.eks. Tyskland, som har lavere mva på mange områder (finn det landet som passer best mtp lokasjon og mva for deg), da betaler du for eksempel 16% i stedet for 25% i Sverige, frem til du når mva-grensen der. Tyskland er forøvrig også et veldig fint land å sende til hele Europa fra, og det er mulig å sende varer med tog fra Kina rett inn.

Også er det bare å bruke KGH eller liknende for hjelp.
 
Topp