Kjapp og trygg hosting for Wordpress

Lov å selge akvarieutstyr importert fra Kina?

Stools

Tenk langsiktig og nå målet
Kan man selge elektrisk akvarieutstyr som varmekolbe, pumper, akvariebelysning, filter etc. kjøpt fra Kina? Må produktene ha spesielle sertifikater for at man kan selge disse i Norge? Finnes det noen regler for dette? Noen som vet? Setter pris på svar her.
 

mjogul

Medlem
Hei

Dert lureste slik jeg ser det er å ta en telefon til mattilsynet, så bør nok de gi deg et fornuftig svar. Årsaken er at det er de som håndhever eventuelt regelverk på området. Hvis det er litt på kanten av jussen bør du nok få det bekreftet skriftlig =)

Lykke til =)
 

Bjrl

Medlem
Mattilsynet har vel svært lite med elektriske produkter å gjøre, vel?

Det må være DSB og de lokale DLE'ene som er rette myndigheter, og eventuelt kan Nemko være til hjelp. Generelt er CE-merkede produkter greie, da de oppfyller minimumskravene man har i EØS-området til elektriske produkter. Så får du selv passe på at strømstyrke, stikkontakter o.l. er tilpasset norske forhold.

Av produktansvarsloven går det frem at importøren av varer fra tredjeland (dvs. land utenfor EØS-området), har et økonomisk ansvar for skader som forårsakes av at produktet ikke er så sikkert som det burde være. Derfor er det viktig at du som importør kontrollerer at dokumentasjonen er riktig, og at du som importør holder rede på hvem som er produsent.

Som produsent, importør eller selger kan du bli erstatningsansvarlig for ulike typer tap i forbindelse med omsetning av produkter.
 

Stools

Tenk langsiktig og nå målet
Takk for utfyllende svar.
 

Stools

Tenk langsiktig og nå målet
Takk for svar, Dan. Det gjelder å tråkke forsiktig i salaten her skjønner jeg slik at man kan dokumentere kvaliteten på produktene.
 
Topp