Kjapp og trygg hosting for Wordpress

Ikke betalt men krevd moms Hjelp.

Ta kontakt med en regnskapsfører/revisor/bedriftsrådgiver, legg frem bilag/tallmatriell. De kan så hjelpe med å skrive brev til ligningsmyndighetene med korrekte tall og opplysninger. Du har da også en part du kan støtte deg på, som kan gi deg uavhengige råd underveis i saksbehandlingen.

Hvis det og er slik at du ikke har ført noe regnskap, vil en regnskapsfører kunne fikse dette, og sende inn ligningspapirer. Dersom det er 2014 og 2015, så kan du enda rekke å få ligningen for 2014 korrigert, og nå i 2015 så har du "kun" uteholdt mva, du har enda ikke gjort noe gale skattemessig. Blir du årsregistrert for mva, så vil 2015 kunne være "ok", slik at du da bare må få orden på 2014 nå.

Men du må gjøre noe aktivt og varsle ligningsmyndighetene før de finner deg. Hvis de "tar deg" i et bokettersyn så er dette typisk 60% tilleggsskatt. Hvis du kontakter dem, leverer korrekte papirer men for sent, så vil det vanligvis bli 20-30% tilleggsskatt.

Det er helt klart at du har gjort noe som ikke var så lurt - men det er ikke så ille som du føler. Jeg har bistått flere personer som har værtmye lengre ut i myra og kommet til ordninger med skatteetaten. Kemneren kan være litt striks når pengene først skal inn, men så lenge du har vilje/økonomi til å følge en betalingsplan så kommer de hverken etter hus eller bil.

Å bare legge ned virksomheten og gå i 10 år i uvisse om de tar deg eller ikke, kan bli en stor slitasje på mental helse. Tenk på hvordan du føler deg nå - har du lyst å gå slik i årevis ?
 
Topp