Kjapp og trygg hosting for Wordpress

Hvordan skattelegges inntekt/gaver til nettsider

Jeg finansierer mye av driften med at medlemmer kan sponse forumet med pengegave. De får da et par fordeler - bl.a. reklamefritt forum. Er det sånn at overskudd av slik sponsing/gaver skal skattlegges? Hva med moms?

Jeg ringte skattedirektoratet og de kunne ikke svare - men ba meg kontakte skattekontoret i kommunen. De hadde ikke peiling. Som nevnt noe usikker på hvordan dette best kan gjøres
 

Steve Cash

Medlem
Du gir ikke nok opplysninger til at det er mulig å gi et utfyllende svar, f.eks. er det avgjørende om forumet drives på en slik måte at at det er egnet til å gå med overskudd. Dette er en del av det som Skatteetaten kaller det alminnelige næringsbegrepet, søk etter uttrykket i Google, skatteetaten forklarer nærmere på nettet hva som menes. Du kan jo begynne med denne http://www.skatteetaten.no/no/Bedri...te-bedrift/Jeg-vil-i-gang/Hobby-eller-naring/

Jeg prøvde å finne ut hvem som driver forumet, i betydningen er det en idell forening, et selskap som også driver annenb virksomhet eller en enkeltperson, ettersom dette ville kunne si meg noe om sannsynligheten for at dette er ment å drives med overskudd. Jeg kom til den en undersider som sier Oops! Something went wrong. http://www.fjellforum.no/page/om_oss.html Dette bør du jo fikse uansett.

Svaret blir antakelig noe i retning av at disse pengegavene ikke skattlegges separat, men at de må sees i sammenheng de samlede inntekter og kostnader av forumet. Går det i overskudd så kan resultatet bli betraktet som skattepliktig inntekt, men det er umulig å si med den informasjonen jeg har.

For å bli mva-pliktig må samlet salg i foretaket være over 50 000 i året, men så kommer det også an på hva denne gaven betraktes som, salg av tjeneste, abonnement eller rett og slett gave. Jeg tør ikke si noe sikkert om det i farten.
 
Takk for gode utfyllende svar @Steve Cash - sidetilgang fikset :)

Prinsippet om det alminnelige næringsbegrepet var veldig nyttig og det virker også rimelig/fornuftig. Vi er som du forstår i en overgangsfase nå - og hvordan veien videre blir kommer helt an på utviklingen videre. Har leid et par utviklere som jobber med websiden slik at vi kan oppgradere til høsten.

Jeg ser på siden http://www.skatteetaten.no/no/Bedri...l-i-gang/Hobby-eller-naring/Oppstartsperiode/ at man kan få de 5 foregående årene regnet som oppstartsperiode.
Vil man kunne etterregistrere utgifter man har hatt de siste fem årene også? F.eks. bredbånd, PC'er, Ipads, Mobil osv .. og få fradrag for disse utgiftene?
 

Steve Cash

Medlem
Ja, i prinsippet bør også slike kostnader som du nevner kunne hensyntas, men minus eventuell privat fordel vil jeg anta. Men det er skattekontoret som avgjør det i det enkelte tilfelle.
 
Topp