Kjapp og trygg hosting for Wordpress

Hvordan få aktive brukere?

Mortenxx

Medlem
Jeg er stort sett enig med Nutz om "relevant innhold", "litt serviceinnstilling" og slike ting.

Det holder med noen få som er gode til å besvare tråder, men det trengs mange trådstartere. Til nød kan du besvare mange ting selv hvis tråder er ubesvart, ihvertfall for å "dra igang" besvarelser. Folk trenger ikke "perfekte svar". Tips om hvordan man kan finne svar selv duger lenge.

Et miljø hvor folk er for like har en tendens til å danne "klikk-miljø". Folk kan heller ikke være altfor ulike eller med for avvikende interesser. Du bør unngå begge deler. Det bør være lett for nykommere å "føle seg hjemme" etter kort tid uten å måtte forholde seg til "klikker" (interne regler og rangordninger i en klikk).

Egoistiske motiver fungerer bedre enn altruistiske motiver ("hjelpe folk", "bidra til menneskeheten" osv. fungerer ikke så veldig godt, selv om mange TROR de har slike motiver). Folk som bidrar pga. egeninteresse trives langt bedre enn folk som skal gjøre en god gjerning (de siste blir frustrert over en haug av ting som de føler ikke er "riktige"). I et klikk-miljø er det vanskelig å nå frem med andre holdninger enn de som er akseptert av klikken - du får grupper som er altfor enige om saker og støtter andre deltakere i klikken vanemessig.

Hvis temaene dine primært handler om trommer er det veldig vanskelig å tiltrekke seg "ikke-trommiser" til forumet, siden de har altfor liten "felles plattform" i forhold til andre medlemmer. Det er kjipt å delta på forum hvis man er fullstendig blank på et tema som er dominerende. Begrensning av temaer kan altså gjøre forumet mindre attraktivt for mange.


Morten
 

Nutz

Med lem
Den store faren med "klikken" er at de ofte blir så "proffe" at de kan tillate seg å være nedlatende. Noe som ikke fremmer aktivitet og rekruttering av nytt blod.
 

Tonny Kluften

Administrator
Den store faren med "klikken" er at de ofte blir så "proffe" at de kan tillate seg å være nedlatende. Noe som ikke fremmer aktivitet og rekruttering av nytt blod.

Jeg kan skrive under på det. Har noen eksempler på at nye folk ikke vil spørre og skrive her på WF fordi klikken er for "tøffe i trynet". På den annen side så må ferske medlemmer lære seg hvordan det kommuniseres og da oppdager man at de "proffe" faktisk er snille, de er bare rett på sak og det kan misforstås.
 
Topp