Kjapp og trygg hosting for Wordpress

Har bilder noe og si for SEO?

Ole Avranden

utvandret
Jeg tipper at det du har lest er at tekst laget som et bilde (grafikk) ikke kan leses av søkemotorene, og dermed ikke hjelper på rangeringen.

Å bruke bilder på siden derimot, er bra for rangeringen.
 

Pong

Jeg selger sʇɥƃıluʍop :)
Det som har noe å si er beskrivelsen av bildet, den er viktig. I tillegg er plassen hvor bildet kommer fram i teksten viktig for at søkemotoren skal kunne forsøke plassere (og forstå) bildet.

I mye mindre grad er også størrelsen interessant (= hvor kjapt laster nettsiden din, som har noe å si for google hvis den blir ekstraordinært sent å laste inn; det er dessuten en kostnad for google, jeg ser de cacher bildet men jeg vet ikke om de tar det med i det hele tatt).

Jeg ville også anbefalt å bruke et fornuftig navn på bildet, men det er synsing fra min side, jeg kan ikke henvise til noen undersøkelser her.
 

metallian

Medlem
Jeg er helt ukjent med Googles systemer, men jeg vet det at søker jeg på noe kan jeg velge å få bilder på søket, og klikker jeg på bildene havner nettsdien med bildet på i min nettleser. Da velger jeg å tolke dette slik at bilder har verdi mtp Google og derved også SEo verdi?
 

picxx

Well-Known Member
Bilder med tydlige alt og title tags er positive for SEO, i tillegg kan man jo faktisk også risikere å få en del indeksert av google images, hvorpå du igjen kan risikere å få enda flere besøk til nettsiden din. Ikke glem hvorfor man er så opptatt av SEO. Det er ikke fordi det heter SEO, det er ganske enkelt fordi man ønsker flere besøk til sin side.
 

annettelode

Medlem
Bilder skal også optimaliseres når du publiserer en artikkel.

Ditt keyword skal inn her i bilde adressen: title="Keyword" og her alt="Keyword"
 

KBleivik

Banned
Bilder skal også optimaliseres når du publiserer en artikkel.

Ditt keyword skal inn her i bilde adressen: title="Keyword" og her alt="Keyword"

Riktig og den teksten bør være gjennomtenkt.

Tekst rundt bilder kan også være viktig. Så vidt jeg vet har Google i sitt siste patent direkte eller indirekte uttrykt at de har semantisk tekstmatching, dvs. at nærliggende tekst (elementer) testes for semantisk innhold. Det er i så fall naturlig at dette også gjelder bilder og dynamisk innhold som f.eks. videoer og flash

se de to verktøyene nederst på [surftoolbar.com]

drevne side.
 

Nickolass

Medlem
Et eksempel her:

Jeg har et par bilder som er øverst i Google sitt bildesøk, som f. eks søket etter "sosiale medier" - sosiale medier - Google-søk

På nettsiden Sosiale medier - Kurs - Markedsføring og PR i nye kanaler finner du koden til bildet som ser slik ut:

<img src="foldernavn/43754260eb.jpg" width="300" height="251" alt="Kurs i sosiale medier - markedsføring, teknikker, plattformer og verktøy." title="Kurs i sosiale medier - markedsføring, teknikker, plattformer og verktøy." />

På Googles nettsøk rangerer siden Sosiale medier - Kurs - Markedsføring og PR i nye kanaler på #2 og på Bing rangerer den på #1 på søkefrasen "kurs i sosiale medier".

La du merke til alt og title taggen?
alt="Kurs i sosiale medier - markedsføring, teknikker, plattformer og verktøy."
title="Kurs i sosiale medier - markedsføring, teknikker, plattformer og verktøy."

Noen vil hevde at Jeg her har "stuffet" Alt-taggen, men jeg har forsøkt å holde meg til til fokus. Kunne evt. bare ha nøyd meg med alt="Kurs i sosiale medier".

Hva mener dere?
 
Topp