Jeg elsker tomatsaus, lager en saus jeg bruker til spagetti, lasagne, pasta, pizza osv.
Lager en middag og fryser resten i middagsporsjoner.
Den er hentet ut fra et hefte fra rema 1000 om å få i seg grønnsaker, med et par egne modifikasjoner:
Oppskrift:
5 bokser hakket tomat
2-3 gullrøtter
5 gulløk
5-8 hvitløk (avhengig av hvor glad du er i hvitløk)
1 rød paprika
2 rød chili
1,5 dl olivenolje
1-2 ss hvitvinseddikk
1-2 ss sukker
1-2 ss suppebuljong evt 1 stk fond (eller om du har tilgang på kraft kan du også bruke av det for deretter å koke det ned en del)
Salt og pepper
Kutt grønnsaker, kok alt sammen i 40 minutter på medium varme. Skal det stå lenger så skru ned varmen til lav.
Smak til med salt og pepper.
Kjøl det hele ned (enten la det stå eller sett gryta i kaldt vann)
Bruk så blender eller stavmikser for å få en orange saus som smaker himmelsk med naturlige ingredienser. Velbekomme!