Kjapp og trygg hosting for Wordpress

Får firmaer som styrer adwordskampanjer provisjon fra Google?

fiksedesign

Member
Nei.

Googlepartnere får ikke provisjon, men en del gratis kurs/seminarer og litt gavekort de kan gi nye kunder.
 

fiksedesign

Member
Den eneste praksisen vi har vært borti når det gjelder mediebyråer som selger Adwords er at de beregner seg en gevinst på toppen av hva annonseringen koster. Eksempelvis 10% som du skisserer i innlegget ditt.

Hvor stor denne ekstrakostnaden er avhenger av i hvor stor grad byrået kan rettferdiggjøre at kunden skal "bruke mer enn det egentlig koster". Denne rettferdiggjøringen går på kompetanse til å få høyest mulig ROI for hver brukte krone.

Hele poenget med Google sitt partnerprogram er at byråer med en god forståelse for budsystemene, kvalitetspoengene og alt det som hører med i en god kampanje, skaffer gode annonseringsresultater for sine kunder - og kan dermed rettferdiggjøre at annonseringen koster mer enn hvis de skulle administrert kampanjen sin selv.

Det er bedre å bruke 15.000,- via et byrå på en kampanje du tjener 30.000,- på enn å bruke 10.000 på en kampanje du administrerer selv som og såvidt tjener inn det du har brukt.

Når byrået skaper avkastning på annonsekronene dine, har du mer å bruke, og således kan du kjøpe for mer i neste runder og etter en god stund utgjør de ti prosentene et betydelig mye høyere beløp enn det opprinnelige kjøpet ditt.

Med det i bakhodet anser jeg det som høyst urealistisk at Google betaler provisjon til byråer.

Egne selgere derimot, får sannsynligvis provisjon - de har jo et salgskontor selv også.
 
Man får ikke noe kickback fra Google for annonsering, men man kan få rabatter/gavekort ved opprettelse av kontoer. Varierende hvor mye penger man tar for annonseringsjobben. Det viktigste er at det faktisk blir gjort en god jobb. Minium 20-30 min hver uke på hver konto.
 
Topp