Det er vel tvilsomt om Norge er noe bedre eller verre enn andre land, sannsynligvis er det vel omtrent det samme andre steder i verden, men jeg valgte Norske nettsider ettersom det liksom virket mest relevant.
Norge ligger tross alt ganske langt frem i bruk av internet og tjenester som nettbank, Altinn osv. og har lenge vært blant de mest flittige brukerne av alt som har med internet å gjøre, spesielt Facebook, Twitter og andre sosiale medier.
Samtidig så tror man gjerne at befolkningen i Norge er noe mer utdannet og har litt mer greie på tekniske ting enn i mange andre land i verden, og at de som driver profesjonelle byråer har såpass snøring at de i det minste ikke setter opp noe som kan hackes på to minutter.
Jeg tror ikke PHP er noe verre enn andre språk heller, måten SQL brukes på i PHP er ganske lik som i Java eller C#, og MSSQL har mange av de samme problemene som MySQL, samt noen av sine egne problemer, det samme gjelder også for PostgreSQL.
Stort sett alle backend-språkene og de fleste databaser har sikkerhetsproblemer av et eller annet slag.
Ting som XSS og CSRF er egentlig ganske uavhengig av språket webserveren bruker, det samme med direkte tilgang gjennom ting som SSH.
Det er jo slik at mye av årsaken til at PHP og CMS som Wordpress er så sårbare, er fordi det er mange brukere, og det i seg selv gjør at det er langt mer interessant å hacke slike systemer, samt at mange flere kan språket og vet en del om Wordpress som gjør at sannsynligheten for at noen oppdager en eller annen feil er langt større.
Nå har det vært nok av sikkerhetsproblemer i Wordpress Core også, men det store problemet er selvfølgelig at hvem som helst kan skrive en plugin eller et theme, og mange laster ned og installere plugins uten å ane hvordan de egentlig virker.
Samtidig så er jo det en av de største fordelene, Wordpress er enkelt å installere og man finner plugins for alt, man trenger ikke forstå hvordan det virker for å sette opp en nettside.
Når det kommer til den yngre garde, så tyder mye på at dagens ungdom ikke er noe bedre enn tidligere generasjoner når det kommer til "datating".
Riktignok kan dagens ungdom bruke en datamaskin eller mobiltelefon til å komme seg på nett, men for de aller aller fleste stopper kunnskapene ved posting av bilder på Facebook, og de har nesten mindre peiling på hvordan ting egentlig virker enn den foregående generasjonen.
Det har også blitt slik at ungdommen ikke skal trenge å kunne noe, ting som iOS og de nyeste windows versjonene skjuler hele filsystemet og gjør alt til fancy brukergrensesnitt, litt som Wordpress, det er ingen grunn til å forstå hvordan det virker, det bare virker og bildene og statusoppdateringene dukker opp på Facebook slik de skal.
Denne treffer forholdsvis bra ->
http://coding2learn.org/blog/2013/07/29/kids-cant-use-computers/