Kjapp og trygg hosting for Wordpress

En vag følelse av å ha blitt hacket

arve

Medlem
Jeg får melding fra google webmaster tools om "Increase in not found errors".

Sjekker opp "gjennomsøkningsfeil" (på webmaster tools) og finner en ganske lang liste med 404 feil som f.eks. ser slik ut http://mittdomene/24.php?q=strawberry-jam-tarts og
mittdomene/
24.php?q=strawberry-cake-balls o.s.v. det ligger ettpar hundre ulike av disse. De er linket til fra diverse subdomener på en side som heter punt.nl som ser ut som ett gratis webhotell eller lignende. Disse subdomene ser nå ut til å være slettet.

Jeg sjekker flere koblinger (jeg er fremdeles i webmaster tools) og finner etterhvert noen koblinger med opphav fra min egen side som f.eks. mittdomene/24.php?q=waialua-bay&page=4 som vistnok skal linke til mittdomene/24.php?q=honeycomb-pattern men ingen av disse sidene eksisterer

Jeg har Wordfence gående på siden og den har ikke meldt om noe mistenkelig og webmaster tools melder heller ikke om sikkerhetsproblemer. Jeg har også sjekket manuelt, både wp-installasjonen og ftp uten å finne noe mistenkelig.

Det bekymrer meg selvsagt ikke at google melder om 404 feil på linker fra ett annet domene, men det bekymrer meg når verktøyet "påstår" at noen av disse linkene stammer fra mitt eget domene.

Er det noen som har vært borti noe lignende?
 

Tonny Kluften

Administrator
404 feil betyr vel at du har hatt besøkende på siden som ikke har funnet den side de lette etter, f.eks. ?q=strawberry.
En robot kan sende 1000 slike forespørsler til siden din og for hver forespørsel kan det bli laget en 404 side som har innhold. Innholdet kan være en lenke til en nettside.

F.eks. så kan man søke på siden din etter en URL: dittdomene/?q=http://www.webforumet.no. Da kan 404 siden vise en link som heter "Beklager siden http://www.webforumet.no finnes ikke", og vips, så har jeg fått en lenke til Webforumet. Så kan jeg indeksere den 404 siden din i Google ved å linke til den fra et annet nettsted.
Men dette er et gammmelt triks og Google faller ikke for slike triks lenger.
 
Topp