Kjapp og trygg hosting for Wordpress

Egne klasser

Jannis

Medlem
Hei

Hvordan kan man lage egne klasser i en *.cs fil, og importere klassen til en ASP.NET Web Form side?
Noe av det samme som
PHP:
<?php
require("klasse.php");
?>
i php.

Bruker C#.
 

nag

Medlem
Hvor skal man begynne....

Du kan lese følgende link: Visual C# .NET: How to Create a Class Library så får du kanskje ett sted å starte. Eksempelet over kan gjøres ganske mye enklere hvis du ikke skal ha klassen i ett eget bibliotek.

Antar du bruker visual studio (?) og at du har ett "website prosjekt". I såfall, legg til en mappe som heter "app_code" (systemfolder) i prosjetket. I denne mappen legger du til en "klasse". navnet på fila blir som default navnet på klassen. Lag de metodene du trenger i klassen.

I webform'en kan du referere klassen (du importerer ikke en klasse) på to måter. Om metodene er definert som "static" ("public static int...") kan du skrive "klassenavn.metode("evt parametere") og koden i klassen utføres. Dersom du bruker ett namespace rundt klassen må dette være første steg i referansen.

Hvis metoden ikke er "static" må den instansieres før du kan benytte den. Det gjøres i praksi ved at du "deklarerer en variabel med klassen som datattype". Da vil du få tilgang til metodene i klassen via denne "variabelen".

Dersom du bruker "static" kodeordet i metoder og funkasjoner bør du være obs på at dersom dette ikke blir gjort riktig vil metodene og funksjonene ikke være "thread safe" som det heter på fagspråket.

.NET (uavhengig av om du skriver i C#, VB, ov) er objektorientert fult ut. Hvis du ikke har erfaring med denne type tankegang så er det en liten jobb å komme over kneika, men når du først klarer det så...

Ett tips, bruk Goolge, det finnes uendelig mye bra dokumentasjon på .net og hvordan gjøre alt mulig rart. Microsoft sitt msdn har også enormt med dokumentasjon og eksempler.

btw, kult å se at det er noen som har intereser for noe annet en php og wordpress her inne....
 

Jannis

Medlem
Tusen takk!

Jeg var ikke helt klar over forskjellen på static og ikke.
Har også drevet med PHP en stund. At man ikke engang trenge å inkludere fila, tenkte jeg ikke på engang :eek:
 
Topp