Kjapp og trygg hosting for Wordpress

Det er vår, jeg er ny og hei :)

Poteta

New Member
Vær hilset, WF-medlemmer!

28-årig forsvarsjente melder herved sin ankomst til dette hyggelige forumet.
Etter en tids grubling fant jeg det for godt å forsøksvis utnytte mitt potensiale hva angår skrivekunsten. Jeg liker å tro at jeg er relativt oppegående (i all beskjedenhet) når det gjelder oversettelse norsk/engelsk-engelsk/norsk, rettskriving, artikler, noveller, foto, satire, og hvem vet- kanskje flere kategorier.
Utfordringen ligger i mangel på erfaring. I alle fall sånn formelt sett. Som ansatt i forsvaret gremmes jeg dog daglig over utbredelsen av orddelingsfeil og andre krypdyr.
Jeg forstår at man må ha en portfolio for å komme noen vei, og tar gjerne imot tips for å komme i gang :)

Interesse/hobbymessig er jeg glad i dykking, mitt speilreflekskamera, jakt og trening. I tillegg skriver jeg egen musikk- uten noen høyere hensikt enn å ha det gøy. Spiller gitar, piano og synger.

Håper på noen spennende oppdrag etterhvert her inne!

Vårlig hilsen

Janne
 
Sist redigert av en moderator:

Poteta

New Member
Velkommen skal du være! :)

Hva tar du pr time for tekstforfatting om dette er noe du føler du behersker?
Takker så meget!

Et hyggelig, men vanskelig spørsmål. Tekstforfatting er noe jeg behersker, skjønt ikke innen alle temaer. Nå i starten går skrivingen kanskje litt saktere enn den gjør etterhvert, derfor er det rettferdig å ikke starte på den høyeste timeprisen. :) Hva er normalt for oss ferskinger? 100 kr.?
 

Poteta

New Member
Hva med 10kr? :D

Neida, 100,- høres ikke ille ut det, men kjedelig om du bruker en uke på å skrive 100 ord, da hjelper det liksom ikke mye at timesatsen er lav. :)
Hø-hø-hø! Ja, du synes vel det :)

Jeg tviler på at jeg bruker èn uke på 100 ord, men man skal aldri si aldri. Kjedelig å legge seg rett på tusenkronersklassen og bli fullstendig overvurdert. Jeg begynner heller lavt, så stiger prisen i takt med interesse og vurdering fra oppdragsgivere. Ellers går det jo an å sette pris pr. ord. =)
 

picxx

Well-Known Member
Velkommen til webforumet. :)
 

TorsteinO

Art Director & grunder
Hei og velkommen,
husk at til 100kr timen ville du tjene mer på å sitte i kassa på Rimi, så hvis du i det hele tatt har kompetanse til dette, så er du også verdt mer enn 100kr timen ;)

En bedre fremgangsmåte er å legge ut noen eksempler på ting du har skrevet (lag deg f.x. en blogg for å ha en nettside du enkelt kan legge ut tekst og info på), og så heller legge deg ihvertfall LITT høyere, 300kr/t er fremdeles kjempebillig hvis du i det hele tatt er skrivefør.
 

pleb

Medlem
Da jeg var helt ny her tok jeg 0,5 kr per ord, noe som ble godt tatt i mot fra mange. Hadde mer enn nok oppdrag, helt til jeg ga meg som tekstforfatter og begynte heller å skrive for egne nettsteder. Det gir bedre betalt for mitt vedkommende i hvert fall.

Men velkommen skal du være! :]
 

Poteta

New Member
Takk for den gode velkomsten!

Atomet:
Kassa på Rimi høres lukurativt ut. 100,- i timen gir ikke indrefilet på bordet, men jeg tenkte det var greit å begynne på en pris som gjør det interessant å i det hele tatt gi meg noen sjanser. Når jeg har bevist at jeg kan, da stiger prisen ;) Bloggen får komme etter hvert.
Takker uansett for innspillet, og ja, jeg er skrivefør. Hehe.

Pleb:
Jeg har skjønt at det er mange muligheter innen skriblerier. Pris pr. ord er nok kanskje ikke så dumt heller. Hvordan får man f.eks oppdrag fra nettsteder?
 

pleb

Medlem
Pleb:
Jeg har skjønt at det er mange muligheter innen skriblerier. Pris pr. ord er nok kanskje ikke så dumt heller. Hvordan får man f.eks oppdrag fra nettsteder?

Jeg la ut annonse her på Webforumet:

https://www.webforumet.no/forum/jobbs-king/7003-artikkelforfatter-s-ker-oppdrag.html

Det ble som regel "casino-gutta" som tok fatt i meg og spurte om jeg kunne skrive for dem, noe jeg gjorde. 0,5 kr pr/ord kan gi deg en timelønn rundt 250-300 kr - og det inkluderer å se over og vurdere teksten.
 

Sjefskoder

Sjefskoder
Hallojs å vælkømmin til forumet, Poteta ;)

/S
 

zapotek

Medlem
Hei Poteta og velkommen til forumet!

Ville ha priset meg pr. ord istedenfor pr. time. Tror det er lettere å få oppdrag da.

Er det primært disse temaene du skriver om:
Interesse/hobbymessig er jeg glad i dykking, mitt speilreflekskamera, jakt og trening. I tillegg skriver jeg egen musikk- uten noen høyere hensikt enn å ha det gøy. Spiller gitar, piano og synger.?

Legg gjerne ut noen referanser på tidligere tekster.

Lykke til!
 

Poteta

New Member
Sjefskoder: thank you!

Tonny: takk og bukk. Egne nettsider ja, det kan komme etter hvert.

zapotek: takk til deg også! Tror jeg må si meg enig med deg ang. pris pr. ord. Hva angår primære temaer har jeg null erfaring på denne slags jobb. Så jeg vet rett og slett ikke hva jeg er god til å skrive om ut fra oppdrag. Men jeg er ganske allsidig og vil tro jeg har noe å bidra med på flere områder enn de jeg har nevnt. Jeg vet jeg liker å skrive i andre sjangere enn fakta, liker å bidra med litt filosofisk eller humoristisk vinkling.
Skulle selvsagt gjerne ha lagt ut eksempler, men jeg har foreløpig lite annet enn sangtekster og noen dagbokinnlegg.
Nybegynner i startfase-syndromet :)
 
Topp