Kjapp og trygg hosting for Wordpress

cPanel 11.38 med store forbedringer for SSL

eplebiten

Medlem
I går ble cPanel 11.38 sluppet som CURRENT. Current er steget i utgivelsessyklusen til cPanel som kommer før Release, og hvor man hovedsakelig har en fungerende utgave som snart vil være tilgjengelig for de aller fleste webhoteller.

Det som er positivt for mange som bruker SSL-sertifikater for nettsider er at det nå blir mulig å installere flere SSL-sertifikater for samme IP-adresse (inklusiv wildcard sertifikater). Tidligere har det vært slik at man måtte ha en dedikert IP-adresse for å ha SSL på nettsiden, og i tillegg var man begrenset til ett SSL-sertifikat på hver IP-adresse. Nå kan man altså bruke flere sertifikater på samme konto og samme IP-adresse (og man må ikke lenger ha en dedikert IP-adresse).

Også prosessen med å installere et sertifikat har blitt enklere.

Ulempen med dette er at det finnes begrensninger. For å benytte SNI må man bruke Centos 6, Cloudlinux 6 eller Red Hat 6, og SNI er ikke kompatibel med Windows XP og noen eldre nettlesere (Internet Explorer 6 - eller alle utgaver av IE som brukes med XP). Nå bør man forsåvidt ikke lenger benytte XP lenger da den ikke lenger støttes av MS og er nå betegnet som "usikker".


Forhåpentligvis vil neste oppgradering (11.40) også ha implementert IPv6 og muligheten for flere IP-adresser for hver konto.
 
Topp