Kjapp og trygg hosting for Wordpress

Adwords-klikk til en landingsside m/affiliatelinker

pleb

Medlem
Jeg er *meget* uerfaren med Adwords og kom over denne linken da jeg gjorde noen Google-søk vedrørende Adwords og det som blir kategorisert som "affiliatesider".

Er det altså ikke lov å benytte Adwords som trafikkilde til affiliatesider?

Noen med erfaringer?
 

barentshavet

Active Member
I utgangspunktet tror jeg ikke du skal bekymre deg. Google tillater det aller meste uten godkjenning, med unntak av alkohol/tipping/legemidler/pornografi etc. Søk på "lån", "forbrukslån", "boligalarm" etc. Det kommer opp mange affiliatesider som har annonsert på Google i årevis. Jeg har selv gjort dette, men måtte etterhvert trekke meg fordi affiliatenettverket jeg brukte endret reglene sine - men Google brydde seg aldri selv etter 3 år. Bare pass på at informasjonen på siden din er god og at det tydelig kommer frem hvem som selger hva, samt info du anser som viktig hvis du hadde gått inn på en slik side. Hvis du ikke gjør dette, er det stor mulighet for at annonsene ikke blir godkjent og kontoen kan bli suspendert.
 

pleb

Medlem
Tusen takk for svar, barentshavet.

Da tenker jeg at jeg skal prøve meg litt frem kommende måned. Kommer med (eventuelt motstridende) erfaringer i denne tråden dersom jeg ser at Google setter seg på bakbeina.
 

barentshavet

Active Member
Tusen takk for svar, barentshavet.

Da tenker jeg at jeg skal prøve meg litt frem kommende måned. Kommer med (eventuelt motstridende) erfaringer i denne tråden dersom jeg ser at Google setter seg på bakbeina.

Hei igjen, litt tilleggsinformasjon fra min side.

Snakket tilfeldigvis med Google-kontakten min og stilte dette spørsmålet. Det er i utgangspunktet ikke ulovlig med affiliate marketing i AdWords, men han gjorde meg oppmerksom på at det er noen underliggende punkter og policyer man må tenke på. En elementær er bridge page policyen til Google:

(X) "Landing pages that are solely designed to send users elsewhere."

Det står noe om dette under "Insufficient original content" på denne linken.
Mao. kan det hende du ender opp med å prøve og feile litt her, før du får det til.

Hadde jeg vært deg ville jeg bare kjørt på, men tenkte det kunne vært greit med en liten ekstra oppklaring :) Kult om du på et senere tidspunkt svarer på hvordan det går med deg, greit for andre å vite i fremtiden.
 

pleb

Medlem
Ja, det var også den bekymringen en del forumdeltakere hadde listet opp i den første linken jeg begynte tråden med.

Jeg blir rett og slett nødt til å prøve og feile litt. Skal gi deg beskjed på et senere tidspunkt om hvordan det har gått! :)
 

barentshavet

Active Member
Jeg kan ikke skjønne hvordan det lønner seg dersom de du selv skaffer kunder/handler for også annonserer? De vil jo kunne by deg ut da de tjener mer per kunde/handle enn din cut.

Vel, det er veldig mulig.

I mitt tilfelle betalte jeg 0.90 CPC og på hvert "salg" tjente jeg 60 kroner i mnd inntil brukeren sa opp abb. Hadde en konverteringsrate på rundt 15%, så CPA-en min lå på 6 kroner. Endte opp med litt over 1000 kunder på 3 år. Det var en ganske god suksess, spesielt siden tjenesten som stod for produktet kun var på organisk i Norge og hadde ingen PPC-kanaler her - null konkurranse, men høyt søkevolum!

Ved større konkurranse må man beregne en høyere CPA/CPL, for eksempel på lån hvor man kan betale flere hundre kroner per lead. Der er konkurransen så høy at man ikke er garantert profitt. Det handler om å finne de gode affiliate-produktene når man skal bruke AdWords og helst produkter hvor det ikke finnes noe på søk i Norge.
 
Sist redigert:
Topp