Terje E.

Oppskrift på Ølbrød / ølboller

Decrease Font Size Increase Font Size Størrelse på tekst Skriv ut denne siden

Kjempeølbrød eller ølboller, 1 stort brød eller 15 boller
Tidsforbruk 3-4 timer

Ingredienser
50 gram gjær 1 øl, gjerne lett
3,3 dl varmt vann (fyll ølflasken)
1 ss salt
2 ss honning eller sukker
3 dl siktet mel
½ dl. olje
ca. 1 kilo hvetemel
Vil du ha et litt grovere brød kan du skifte ut siktemel med speltmel, grahamsmel, grahamsspelt eller rugmel.

Slik gjør du
Start med å lage en blanding av øl, vann, gjær, salt og honning. Dryss siktemelet over og bland det i. Skal stå i ca. 20-30 min. til det bobler opp. Rør i oljen og nesten alt melet. Kna det i maskin eller med håndmikser med deigkroker.
Tilsett det siste melet til deigen har en god konsistens. Form deigen til et kjempebrød, 4 matbrød eller på 2 plater. La det heve på bakeplaten til dobbel størrelse. Bollene pensles med vann og drysses med mel. Det store brødet skal dessuten skjæres litt på kryss og tvers med en brødkniv, eller i en spiral.
Det store brødet bakes ved 220 grader i ca. 40 minutter, matbrød i ca. 20-25 minutter og bollene i ca. 15 minutter.

Les også: Om øllebrød





Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *