Humoristen: Norsk omskjæringsdebatt skaper fred i Midtøsten
Etter mange tiår med blodig strid har en norsk debatt om guttebarns forhud endelig forent jøder og muslimer i Israel og Palestina.
Det blåser en mild bris over Tempelberget i Jerusalem. På en hvilken som helst annen dag ville jøder og muslimer kjempe intenst om dette lille landområdet hvor både Klagemuren og Klippe-moskéen står.
Men ikke i dag. Denne tirsdag står i forsoningens tegn. For første gang i dette århundre har to religioner, som ellers deler en konfliktfylt og problematisk historie, funnet en felles fiende i kampen for retten til å fjerne guttebarns forhud.
Gud hater forhud
Er det noe vi hyller er det Guds skaperverk. Naturligvis untatt forhuden på små guttebarn. Den delen av kroppen er virkelig Weird og helt overflødig og bør klippes bort av en langskjegget geistlig uten legefaglig bakgrunn så raskt som mulig. Der er den geistlige virkelig superallmektig over Gud på den virkelig kule måten», forklarer overrabbiner Meir Abrahamowitz.
Abu Muhammed som er muslimsk imam med stor innflytelse alle mulige steder i den arabiske verden, og som i likhet med Abrahamowitz uttrykker sin store gudfryktighet via et svært langt og grått skjegg, er helt enig.
«Allahu akbar, vi hater den fordomsfullheten som disse norske minoritetshatende sionistlakeiene gir uttrykk for. Vi fordømmer deres hardnakkede benektelse av at Guds allmektige skaperverk stopper ved forhuden, som vi naturligvis må hjelpe den Allmektige med å skjære», forklarer han.
Etter en kort dialog med den israelske overrabbineren unnskylder Abu Muhammed imidlertid betegnelsen «sionistlakeier», som ifølge imamen var uoverveid og uttrykk for gammel vane.
Positiv enighet
Tross mindre uoverensstemmelser er den israelske rabbineren enig i at det er positivt at de to religionene endelig har funnet et spirituelt emne de er enige om.
«Det er egentlig utrolig at vi har brukt så mye tid på å krige mot hverandre og lage bosetninger og selvmordsbomber når vi i stedet kunne ha fordømt nordeuropeeres forhudsoppfatninger», sier Meir Abrahamowitz og håper at man i Midtøsten nå kan konsentrere seg om kampen for å omskjære guttebarn og i fellesskap være sure på skandinaver.