Hvordan få i seg nok protein?
Det er viktig å spise rikelig med protein, spesielt hvis man trener mye. Er man vegetarianer er det ekstra viktig å fokusere på å spise matvarer som inneholder mye proteiner, da det er svært vanskelig å spise nok proteiner i et kosthold uten fisk og kjøtt.
Les også: Proteiner, kroppens byggeklosser
Dette er også de mest åpenbare kildene til proteiner. Alle typer kjøtt og fisk, som kalkun, kylling, biff, svin, laks, torsk og så videre inneholder rikelig med proteiner. Selv om en ikke burde spise for mye kjøtt burde en viss del av kostholdet bestå av kjøtt, og fisk burde man spise flere ganger i uken. Bønner, linser og erter er en annen god kilde til protein. Dette er noe vegetarianere burde spise veldig mye av; spesielt hvis dietten ikke består av melkeprodukter heller. Ost, melk, cottage cheese, og yoghurt er andre proteinrike produkter.
Proteintypen kasein, som finnes i slike matvarer er, er også annerledes enn den type proteinene en finner i kjøtt, fisk, bønner og linser. Ulike proteintyper med ulik absorberingshastighet er gunstig for kostholdet. En annen klassisk proteinkilde er egg. Egg er anvendelig og kan lagres svært lenge. Det er allikevel viktig å være oppmerksom på at eggeplommer inneholder en del kolesterol. Rå egg er heller ikke noe å anbefale grunnet fare for ulike sykdommer.
Proteinpulver brukes gjerne av folk som trener mye styrke, som et ekstra tilskudd av protein i kosten. Det å få i seg nok protein gjennom kun mat er ofte svært vanskelig i en hektisk hverdag, og da kan pulvere være lurt. I tillegg er de fleste proteinpulvere mysebaserte, og denne proteintypen finnes ikke i mat og er overlegen andre typer i tiden rett etter en treningsøkt. Proteinpulver er noe uglesett blant dem som ikke har satt seg inn i dette, men regnes som ufarlig å bruke av de fleste eksperter.