Har du oversikt over forsikringsbehovene dine?
Vi har alle sammen forskjellige behov, det gjelder også for forsikringene våre. Men det er noen forsikringer som kan gagne de fleste av oss – selv om de ikke er lovpålagte. Mens noen forsikringer er lovpålagte er det andre som ikke er det. Om de er lovpålagte eller ikke bør ikke ses som en parameter på hvor nyttige de er.
En av de lovpålagte forsikringene som du ikke kan velge om du vil ha er ansvarsforsikringen på bilen din. Den lovpliktige ansvarsforsikringen dekker skaden hvis du volder skade med bilen på andre personer eller andre gjenstander. I utlandet kan du bruke det såkalte grønne kortet som bevis på at du har en ansvarsforsikring i tilfelle av uhell. Utover ansvarsforsikring kan du også tegne en kaskoforsikring, som stort sett dekker alle tenkelige skader på bilen din – både skader du selv er skyld i, skader andre er skyld i eller hvis bilen går i stykker.
Innboforsikring
Selv om innboforsikringen ikke er lovpliktig kan den være nyttig å tegne. Innboforsikringen dekker blant annet eiendelene dine i tilfelle f.eks. brann, innbrudd eller tyveri. Når du har en innboforsikring er det også viktig at innboforsikringen er oppdatert i forhold til de tingene du har kjøpt deg i tidens løp. Derfor er det en god idé å sjekke forsikringen din årlig.
Ulykkesforsikring
Ulykkesforsikring kan hjelpe deg hvis du kommer til skade eller får varige mén. Mange tror at forsikringen kan gi deg kontinuerlig økonomisk hjelp, men faktum er at du med en ulykkesforsikring oftest får utbetalt et engangsbeløp som du kan bruke til å lindre livet ditt etter en skade. Erstatningen avhenger av den grad av skade du har fått etter en ulykke.
Det er massevis av forsikringer å velge imellom, og vi har forskjellige behov for sikkerhet. Men det er alltid en god idé å sjekke forsikringene dine og sikre deg at de er tilsvarende din nåværende livssituasjon.
Vil du ha en billigere forsikring?
Omkring hver tredje nordmann betaler for mye i forsikringVi oppfordrer til at nordmenn sjekker forsikringene fordi det kan være mange penger å spare.
1) Samle forsikringene dine i et selskap
Det kan lønne seg å samle forsikringene i ett enkelt forsikringsselskap. Forsikringsselskapene gir nemlig rabatt hvis du samler alle forsikringene dine i selskapet deres. Det er flere fordeler ved å samle forsikringene dine. For det første oppnår du samlerabatter og for det andre er de lettere å holde styr på f.eks. i forbindelse med en skade.
2) Vit behovene dine
Sørg for at du kjenner forsikringsbehovene dine. Hvis du ikke reiser mer enn hvert tredje år så bør du vurdere om du har behov for en reiseforsikring. Og i omvendt fall skal du sikre deg at du er tilstrekkelig dekket.
3) Få tilbud fra flere forsikringsselskaper
Når du skal ha den billigste forsikringen er det en god idé sjekke markedet. I jakten på forsikring skal du undersøke mulighetene dine og la være med å hoppe på det første og det beste tilbudet.
4) Velg den riktige betalingsformen
Prisen på forsikringen din kan også avhenge av betalingsraten din. Ofte vil det være billigst å betale årigt. Noen forsikringsselskaper tar nemlig opp til åtte prosent ekstra hvis du velger halvårlig eller kvartalsvis betaling.
5) Egenandelen påvirker prisen din
Når du har en egenandel så skal du selv betale en viss del av skaden. En høyere egenandel kan være en mulighet for å få en lavere pris på forsikringen din fordi du selv skal betale en del av erstatningen. Noen ganger kan det lønne seg å ha en høyere premie og en lavere egenandel.