Terje E.

Bobil – stor guide

Decrease Font Size Increase Font Size Størrelse på tekst Skriv ut denne siden

Skal du velge bobil eller campingbil?

Det er mange valg som skal tas før du finner den rette måten å bruke ferien på. Bobil har de siste årene blitt veldig populært, men kanskje en campingbil kunne vært noe i stedet? Det står mye om dem begge på internett og likhetene er mange. Det er kanskje ikke så rart. Siden både bobil og campingbil er det som blir brukt som betegnelse for det samme. Ja, du leste riktig. Det er navn på samme ting.

En bobil eller campingbil som det heter har lengst vært kjent som Campingbil, men har i de senere år gått over til å hete bobil i stedet. De som markerte dette mest var Norsk Bobilforeningen som byttet navn for en del år tilbake. Kjært barn har mange navn og det brukes også flere: Autocamper(dansk), Reisemobil(tysk) og Husbil (svensk). Så du vil nok støte på disse uttrykkene ute på veien.

På mange forum på internett så er det masse diskusjoner rundt dette, hva som skal brukes om hva og om en bobil er større enn en campingbil. Men det er altså samme sak. Sjekker du Wikipedia så vil du se at om du søker etter campingbil eller bobil så leder de til samme artikkel, om bobil, og setter standarden for hva som blir mest brukt. Valget ditt blir nok heller om hvilken type bobil du skal skaffe deg. Og da kan du velge mellom alkovebiler, halv og helintegrert bil eller spesial bygde bobiler.

Fordeler ved å være med i bobilforeningen

imagesNorsk Bobilforening er en forening som ønsker å støtte deg i bobil interessen din. Det er mange som har skaffet seg bobil, og de har samlet mye informasjon om overnattingssteder, tømmesteder og til og med reisetips for utenlandsturer. Et samlet miljø som også tar seg noen bobiltreff i løpet av året. Det kan være hyggelig og lærerikt å møte andre bobileiere, om du selv akkurat har skaffet deg en bobil.

Som medlem av Bobilforeningen så følger det med mange fordeler. De har et eget fordelskort som også gir fordeler utenfor Norge. Her til lands så har de også sørge for å skaffe avtaler med forskjellige campingplasser, drivstoffrabatter, ferjer, advokat, telefoni, service og for utstyr. På denne måten er det utrolig mye å spare ved medlemskapet.

Så hvordan kan du bli medlem i Bobilforeningen? De har en egen internettside Bobilforeningen.no hvor de har informasjon om alle tilbud, rabatter og fordeler til deg som medlem. Her kan du også melde interessen for et medlemskap fra menyen deres, så vil en av de heltidsansatte ved foreningens kontor i Fredrikstad ta kontakt med deg for det praktiske. Vi håper du vil nyte godt av medlemskapet, men sørg for å utnytte noen av fordelen slik at du kan spare litt.

Ny bobil – Hva må du huske på?

Endelig er valget tatt, ny bobil er det som frister deg og familien mest. Her skal det ferieres for alle pengene på fire hjul. Du har kanskje prøvd deg litt frem og leid en bobil for første sesong og vet hva du er på utkikk etter. Eller så skal vi her være med å hjelpe deg på vei i noen av valgene du har ved kjøp av ny bobil.

Når du skal velge type bobil, så er det viktig å tenke igjennom hva slags bil du ønsker deg. Det finnes alkovebiler, del integrerte biler, Hel integrert, campingbuss, spesial bobil og van. Alle har sine styrker og svakheter. Når du har fått valgt type bil så er det viktig å slå fast når på året du kommer til å reise. For om vinteren er det veldig kaldt og om sommeren så er det veldig varmt. Isolerte bobiler er anbefalt på vinterstid, de sørger for at det holder seg varmere inne i bobilen. På sommeren så er ikke dette så nødvendig, om du da ikke har planer om å ha air condition i bobilen og holde varmen ute med isolasjonen. Isolerte biler vil også ha påvirkning på lommeboka, da de er noe dyrere.

Så er det ekstrautstyr som gjerne tar mye plass. Her er det snakk om ekstra senger, dusj og toalett. Skal du reise mye mellom campingplasser og plasser som er laget spesielt for bobil turister så vil du ikke trenge dusj og toalett. I villmarken så er det derimot utrolig deilig og kunne få skylt av seg litt og gått på do i bobilen.

Det er mange valg å ta, men forhør deg gjerne med tidligere bobileiere i nabolaget eller vennekretsen. Du kan få mange gode tips til bobilkjøpet ditt.

Reisetips med bobil

Når du skal på bobilferie så er hele verden for dine føtter, eller dekk. Du har enorm frihet til å velge hvor turen skal gå, og en rekke fantastiske plasser å besøke på veien til målet. Noen velger også å la friheten bestemme fullt og helt. Noe som gjør det til en artig og spontan tur. Du kan lett komme bort i fine plasser å besøke, og treffer gjerne på andre som også er ute å reiser med sine bobiler. Pass på å ta kontakt med andre for tips og råd om hvor det lønner seg å overnatte, andre kan vite om flotte bortgjemte steder med gode muligheter for gratis parkering av bobilen.

Det er litt vanskelig å anbefale reiser til bobilturister. Som jeg gikk igjennom over så er alle muligheter åpne. Litt undersøkelser på forhånd er uansett å anbefale. Internett kan være en av dine beste venner på akkurat dette området. Reisenettstedene har gjerne dedikert en liten kategori for de som har bobil eller caravan. Her finner du beskrivelser av andres reiser, hvor du kan plukke opp gode overnattingssteder og fine områder å besøke. Du vil også merke at de fleste har på et eller annet tidspunkt under turen valgt å være spontane, noe som leder til en litt annen rute enn du hadde tenkt.

Selv om turen blir planlagt godt og du vet hvor du skal, er det godt å kunne ha med seg en GPS. Noen ganger så kan det bli litt hastverk med å finne seg en overnattingsplass, eller så må bobilen innom en tømmeplass. Det har heldigvis kommet egne bobil GPS systemer, som har ekstra stor skjerm. De inneholder oversikter over tømmeplasser og oppstillingsplasser for bobil.

Mitt beste tips er å legge ut på en tur som du aldri vil glemme, det får du gjerne med en spontantur og ved å lytte og spørre andre som du møter på veien.

God tur!





Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *