3 ting du slipper å tenke på med gratis hjemmeside
Gratis hjemmesider har alltid en rekke fordeler man kan dra nytte av. Det er blant annet fordi man slipper å tenke på en del viktige ting man gjør med programmering. For med en gratis hjemmeside får man alt integrert i en og samme løsning.
Man må likevel huske på at hurtigheten og optimaliseringen blir forringet med en gratis hjemmeside. Det er blant annet fordi den ikke kjører på en egen server og ikke har innebygde program som fjerner unyttige filer.
Dette kan man bedre med et eget domenenavn og webhotell. Noe man for eksempel kan få for kun 38 kroner hos WordPress.
Men man kan likevel dra nytte av flere gratis hjemmesider på en gang. Det er viktig at man følger med på API og domene oppdateringene fra tid til annen, og at man bommer på målgruppen. Dessuten må man følge reglene for personvern og oppbygging av hjemmeside.
Programmering og koding
For å kunne lage en hjemmeside fra bunn av, må man kunne et dataspråk som for eksempel HTML eller PHP. Disse finnes det hundrevis av, poenget er at man ikke trenger å kjenne til dem. Det er gjort tilgjengelig uten at man selv gjør noe annet enn å fylle inn tekst og legge til bilder, sette inn lenker og henvisninger. Man kan også lære seg hvordan ting fungerer ved å lytte til podcasts, f.eks. denne om WordPress.
Det vanlige er at man drar og slipper elementer inn i en mal som man velger blant mange ulike.
Vi kan godt si at oppsettet eller verktøyet man bruker med en gratis hjemmeside, er resultatet av all forprogrammering.
Ansette noen og bruke penger
Når man bruker en gratis hjemmeside slipper man å ansette noen til å lage den. En webdesigner kan koste tusenvis av kroner, og man vet saktens ikke hvor bra resultatet blir. Da kan man like gjerne bruke en alt-i-ett løsning som tilbyr disse tjenestene, slik at man kan sitte hjemme i sin egen stue og se pengene ry inn om produktene dine begynner å selge.
Men det kan være vanskelig å tjene penger med kun en hjemmeside. Det man bør gjøre er å sette opp mange slike hjemmesider uten at det koster noe. Sett dem sammen med linking til hverandre og populære nettsider som er relevante for samme tema.
Det å bruke penger på en hjemmeside kan være fruktbart, men det koster også mer enn hva vanlige folk har råd til. Det man kan gjøre er å starte et AS og skrive av som fradragsberettigete utgifter.
Regler og personvern
Det er mange feller å gå i om man lager en hjemmeside alene. Men om man bruker en gratis hjemmeside hos for eksempel Blogg Norge, så vil alt være implementert i verktøyet som er tilgjengelig. Man skal for eksempel opplyse om personvern og om at artikler kan være sponset eller kan gi inntekt om folk velger å benytte seg av tilbudene.
Det å huske på alt selv kan være vanskelig og sette en stopper for den gode følelsen. Uten så mye tidsforbruk på dette, får man tid til å skrive artikler og innhold, noe som er svært viktig.
Hvilke ting må man likevel tenke på
Det er likevel mange ting man skal tenke over før man setter i gang med en gratis hjemmeside. Det er ting som at man vil publisere noe for hele verden, tenk ut hva man skriver først. Ha en generell plan over innhold og tema, slik at man vet hva hjemmesiden skal inneholde om 1 måned, et halvt år og 5 år.
Det fins mange gratis hjemmesider, selv om mange av dem fungerer som Freemium-abonnementer. Dette betyr at man på sikt må regne med å betale for noen utvidelser som gjør at hjemmesiden blir enda bedre og mer potent. Verktøy som WordPress og Wix er kanskje de mest kjente, men har du prøvd Jimdo eller Ucraft? Disse har sine egne fordeler som helt unikt personlig domene og stilig design.