Hytteforsikring
Det er minst like viktig å forsikre hytta si mot skader og ulykker som å forsikre privatboligen. Siden hytta kan stå uten tilsyn i lengre perioder, er det større fare for at små skader kan utvikle seg til et større problem. Så husk å ta dine forholdsregler ved bruk av hytta, men sørg også for at du har en skikkelig forsikring. Vi skal her hjelpe deg litt på vei slik at du skal kunne orientere deg litt bedre i forsikringsjungelen når du jakter på den beste forsikringen.
Finn en forsikring som passer hytta di
Hvor mye du må betale for å forsikre en fritidsbolig, vil kunne variere kraftig. Hvor hytta er plassert, hvor stor verdi bygningen har og hvor gammel den er, er typiske hensyn forsikringsselskapene tar når de skal prise en hytteforsikring. Det er i stor grad opp til deg å velge hva forsikringen skal dekke, og det vil også naturlig nok ha stor innvirkning på prisen. Det er derfor viktig at du tenker godt igjennom hva du ønsker å sikre deg mot. En dyr, moderne hytte bør naturlig nok ha en mer inkluderende forsikring enn en rimeligere.
Innboforsikring for fritidsbolig
En egen innboforsikring er også noe man bør vurdere. Husk at bare møblementet fort kan komme opp i verdier på mange tusen kroner, for ikke å snakke om moderne hvite- og brunevarer om det også er i hytta. For at du skal ha dekning på innbo, må du ha en egen forsikring for dette siden en innboforsikring på privatboligen ikke vil gjelde for en fritidsbolig. Om du har flyttet ting fra privatboligen over til hytta, kan de i noen tilfeller dekkes av en eksisterende innboforsikring, men det er alltid lurt å høre direkte med forsikringsselskapet om du er i tvil.
Hvordan går jeg fram for å finne en passende forsikring?
Det første og viktigste steget du kan ta for å finne en optimal forsikringsløsning, er som nevnt å tenke godt gjennom hvilke behov man faktisk har. Tenk over hva som bør bli forsikret av innbo og løsøre og hvor stor verdi det er på selve hytta. Nesten alle forsikringsselskaper tilbyr en hytteforsikring, så du har mange tilbydere å velge mellom. Bruk det for alt det er verdt og hent inn tilbud fra flere leverandører. Heng deg ikke utelukkende opp i pris, men sett deg inn hva som er forskjellen på dekningsgraden også. Det hjelper lite å ha en billig forsikring om den ikke dekker deg skikkelig om uhellet er ute. Husk at om du kommer i en tvist med et forsikringsselskap, har du alltid instanser som Finansklagenemnda du kan henvende deg til.
Om du gjør litt forarbeid før du velger selskap og forsikring, samt henter inn flere tilbud, vil du nok fort kunne finne en god løsning. Bruk gjerne også sider på nettet så du kan sammenligne de forskjellige tilbudene og gjøre prosessen enda enklere for deg.
Les mer: Hva dekker en hytteforsikring? (Ekstern link)