Kjapp og trygg hosting for Wordpress

Hvordan analysere feil på nettsiden (konfigurasjon, javascript, etc)?

Hei!
Jeg strever litt med min nettside http://www.hjelptilhjelp.no i forhold til ressursbruk på server, spesielt med tanke på Entry Processes, den går tidvis over grensen for tildelte serverressurser og blir altså tidvis utilgjengelig i noen sekunder, og det er noen feil som jeg ikke finner helt ut av. Skulle gjerne hatt litt tips om beste praksis for å kjøre analyser av feil på nettsiden, med tanke på å avdekke dårlig konfigurering, javascriptfeil, dårlige plugins, med mer.

Min nettside kjører siste versjon av Joomla, og har en del ressurskrevende utvidelser, herunder DJ Classifieds (til annonsevisning), AllVideoShare (til videovisning), AcyMailing (til nyhetsbrevlister og -utsendelse), sh404sef (til å lage søkemotorvennlig URL-struktur på nettsiden). Som forsøk på å dempe ressursbruken på siden bruker jeg Cloudflare (som kommer med webhotellet), MaxCDN (eksternt), Sucuri (til malware/antivirus-beskyttelse + har innebygd mellomlagerfunksjon), og JotCache (for mellomlagring). I tillegg er det et nokså tungt template (Osmosis, Rockettheme), og en god del moduler og plugins som bruker ressurser.
Det er sannsynlig at alt dette ikke er optimalt konfigurert, og det kan være noe av grunnen til en høy ressursbruk. Trafikken ligger jevnt over på mellom tusen og flere tusen daglige unike besøk, noe som ikke bør være alt for avskrekkende.

Har derfor følgende spørsmål:
- Har dere noe anbefalte verktøy for å kjøre analyser for å finne feil i hvordan siden kjører (konfigurasjonsfeil, javascriptfeil, m.m.) og hvordan utbedre feil?
- Har dere tips om eksterne aktører som kan bistå med å finne feil og utbedre disse?
- Er det noen erfaringer med bruk av virtuell server (og hvor høy trafikk på en nettside bør man ha før dette kan forsvares)?
I første omgang er det viktigste å få kjørt gode analyser av feil, og alle kloke innspill mottas med takk!
 
Hei!

Mange takk for tipset! Det har vært nyttig å bruke Google Pagespeed Insights-verktøyet, og jeg har lykkes med å få skåren opp gjennom diverse inngrep. :)

Men strever med å komme videre i forhold til ett punkt: Reduser tjenerens responstid

Det er riktig nok noen tips (https://developers.google.com/speed/docs/insights/Server) for hva man kan gjøre for å redusere tjenerens responstid. Følgende mulig "feil" kan ligge bak problemet: "slow application logic, slow database queries, slow routing, frameworks, libraries, resource CPU starvation, or memory starvation."

Noen tips for ytterligere verktøy som kunne gjort det mulig å grave seg inn i hvor de verste "feilene" på nettsiden?
 

Stoppet

Banned
Jeg liker ikke å være negativ, og prøver alltid å vinkle positivt. Men for å være ærlig så er det rett før jeg får psykisk sammenbrudd av å se på denne nettsiden. Det motsatte er vel intensjonen?

Jeg tipper at du bruker en form for ferdig theme, men ikke vet helt hvordan det fungerer. Det ser litt ut som om du du trenger noen til å hjelpe deg. Jeg kan ikke Joomla, men tror ikke siden skal se slik ut. Bilder, tekst og plassering står ikke i forhold til hverandre. Mulig derfor den laster senere enn de fleste sider jeg har sett. Har testet den via nettleseren og tools.pingdom.com, gtmetrix.com og webpagetest.org, og det går ekstremt tregt fra alle uansett hvorfra i verden jeg sjekker.

Nå vet jeg ikke hvilken webhost du bruker, men det kan muligens være problemet i sammenheng med en plugin som sliter?

Slik som dett ser det ut når den endelig laster hos meg
 

Stoppet

Banned
I dette vedlegget ser du de feilene som nok ødelegger det meste.
Hele nettstedet er ødelgt av spam ser det ut til
 

Vedlegg

  • feil hjelp.pdf
    284,8 KB · Sett: 17
Hei, Nettverten. Jeg sier takk for dine innspill og for ditt engasjement, noe som er supert. Jeg har sjekket opp i det som sier, og her er mine svar:

1) Oppsettet på nettsiden. Ja, jeg ser det var en modul som skapte litt krøll i oppsettet. Den er fjernet og det hele er nå mer symmetrisk. Takker for tipset :) Ta gjerne en ny kikk. Mye som kan gjøres for å få frontsiden bedre, men er mest opptatt av at det skal være enkelt å manøvrere på siden og at de mest sentrale valgene er tydelige.
2) Templatet: Jeg har et kommersielt template fra RocketTheme, har tilpasset det, og er forholdsvis fornøyd med hvor mye jeg skjønner jeg på det.
3) Innlastningstid: Etter siste tilpasninger, blant annet å få alle JavaScript til å laste asynkront samt å fjerne en plugin som ikke var helt i takt med nettsiden, er innlastningstiden for nettsiden bedre. Ifølge Tools.pingdom (fra Sverige): 3-4 sek (http://tools.pingdom.com/fpt/#!/bmwhx8/www.hjelptilhjelp.no), GT-Metrix (fra Canada): 6 sek (https://gtmetrix.com/reports/www.hjelptilhjelp.no/8LNZttVQ), og webpagetest (fra Sverige): 8 og 3.8 sek (http://www.webpagetest.org/result/150901_TA_CNN/) noe som jeg kan leve med. Det er en innholdsrik side med mange funksjoner som gjør at det ikke uten videre er så lett å få tiden så mye lenger ned. Ønsker riktig nok å få ned "time to first byte", og må vurdere dette nærmere. Her er det mulig at jeg må ta opp tråden med hosten, men det er sannsynlig at det tar litt ekstra tid pga en løsning som tvinger all non-www-trafikk over på www.
4) Angående feilene: Nettsiden er sikret via Sucuri, ligger bak deres firewall, og de kjører scanninger for malware daglig. De har også testet de angivelige feilene som du nevner, men uten å kunne bekrefte disse. Regner med du har funnet de via Tools-pingdom, men den tjenesten er ikke en malware-test - og de tilsynelatende redirect-problemene som du nevner, ser ikke ut til å ha noe med min nettside å gjøre, og kan heller ikke replikeres i Tools-pingdom. Har kjørt noen tilleggsanalyser for dette, hvor alle tester konkluderer med at nettsiden er ren (http://onlinelinkscan.com/results/hjelptilhjelp-no/; https://safeweb.norton.com/report/show?url=www.hjelptilhjelp.no) fra de feilene som du nevner.

Tar gjerne imot innspill til dette, og er igjen glad for engasjementet.
 
Hei, Zapotek! Ærlighet varer lengst. Nå var jo mitt utgangspunkt for denne tråden å få opp farten, men må si meg enig med at oppsettet kan gjøres mye bedre. Jeg har nå skaffet meg et nytt template, som virker til å både gjøre siden ryddigere og raskere.
Ta en kikk: www.hjelptilhjelp.no...
 
Sier mange takk! Og det var fullstendig på sin plass å få konstruktiv kritikk på nettsiden slik den var. Hadde nok ganske enkelt gått meg vill i et template som egentlig var best å bytte ut!
 
Topp