Kjapp og trygg hosting for Wordpress

Hva er detta for en avgjørelse?!

picxx

Well-Known Member
Domeneklagenemnda kan avvise en sak dersom den finner at saken er så kompleks, tvilsom eller dårlig opplyst at den ikke egner seg for behandling og avgjørelse i domeneklagenemnda.

m.a.o. er det en sak hvor partene blir henvist til privat søksmål hvis de ønsker å gå videre.
 

picxx

Well-Known Member
Er enig med klager.

Hvorfor det?
Blir rett og slett for teit når "folkevalgte" skal vise makt overfor mannen i gata på dette viset her. De folkevalgte skal vel jobbe for folket, ikke mot dem?
 

peterandrej

pensjonert moderator
Hvorfor det?
Blir rett og slett for teit når "folkevalgte" skal vise makt overfor mannen i gata på dette viset her. De folkevalgte skal vel jobbe for folket, ikke mot dem?

Det er ikke de folkevalgte som er klager. Det er Stortinget som nasjonal institusjon. At denne øyelegen tidligere har brukt skisser av Stortingsbygget som illustrasjon i egen markedsføring sier vel sitt. Her er en fyr som vil utnytte tredjeparts merkenavn (så kan man diskutere hvorvidt det er positivt eller negativt å bli oppfattet som en filial av Tinget, hehe).

Er 100% enig med klager. Helt åpenbart et overtramp av tredjeparts merkenavn.
 

picxx

Well-Known Member
idiotisk...
 

hansson

Langveisfarende
Jeg forstår kun Stortinget av en grunn, og det er at de er livredde for presedens. Isolert sett ville det vært idiotisk å ikke la fyren få bruke domenet, han har jo brukt det siden 2004/2009 og først nå kommer klagen. Skulle det være problemer med forveksling så kunne vel ikke sporveiene bruke "Stortinget T-banestasjon" heller da. Det kan jo virke som stasjonen er en del av Stortinget.... sukk.

Det de prøver å stoppe er navn som utnytter ordet stortinget uten å ha geografisk tilknytning eller som høres enda mer offisielt ut enn "klinikken". "Stortingsverandaen.no" for en bar på oppsida av Karl Johan ville vært et problem, og vinner de fram i denne symbolsaken, vil de lett kunne stoppe alle tilsvarende forsøk. Uheldigvis går det ut over en bedrift som etter mitt syn ikke utnytter navnet på noen måte.
 

Santo

Active Member
Helt logisk at domeneklagenemda gir saken tilbake; utgått på dato. Hvis det fremdeles er aktuelt er det en sak for retten.

Det var ikke fordi klagefristen på 3 år hadde gått ut at klagen ikke ble behandlet.

Klagefristen er 3 år fra domenenavnet ble registrert, jf. regelverket punkt 17.1. Klagen er
innenfor fristen og dermed rettidig

Klagen ble derimot ikke behandlet fordi saken var for kompleks ift. deres mandat og tid.

Etter en gjennomgang av anførsler og dokumentasjon, finner Domeneklagenemnda at
saken er for kompleks til at den kan avgjøres av nemnda innenfor de tidsfrister og det
mandat som er satt.
 

hansson

Langveisfarende
Dette synes jeg underbygger inntrykket av at stortinget er ute etter å få en avgjørelse som danner presedens i deres favør. Domeneklagenemnda tør ikke å legge seg ut med Stortinget ved å gi stortingsklinikken medhold, noe som kunne skapt trøbbel i forhold til staten. Derfor feiger de ut og sender saken til rettsvesenet. Det ligger i kortene at de egentlig ville ha gitt stortingsklinikken medhold!
 

picxx

Well-Known Member
Vel, det ligger vel i kortene.
Tar man en rask titt eies norid av UNINETT.
UNINETT utvikler og driver det norske forskningsnettet, som forbinder norske utdannings- og forskningsinstitusjoner og knytter dem opp mot internasjonale forskningsnett. Datterselskapet UNINETT FAS utvikler og driver felles administrative systemer for universiteter og høgskoler. UNINETT Norid er registreringsenheten for .no-domenet. UNINETT Sigma administrerer anskaffelse og drift av nasjonalt utstyr for avanserte vitenskapelige beregninger.

og hvem er så dette da? et privat foretak med NUF registrering i utlandet?
Nehehei....det er jo...tadaaaaaa. staten... og hvem er det staten stiller til veggs? Jo, en liten smøling som er kunde av norid, et datterselskap av UNINETT, som er statens eiendom.

Er det ikke slikt man ville kalt kameraderi og korrupsjon hadde det foregått i privat næringsliv, gitt noen hundretusener i bot (som hadde tilfalt statskassen) og kanskje noen år med betinget fengsel til den ansvarlige?
Pyttsann... dette er staten...!!!
 

hansson

Langveisfarende
Selv om Picxx overdramatiserer litt på slutten der er jeg for en gangs skyld enig. Staten skal avgjøre om staten bør få medhold i en sak de selv har startet. Det blir som når staten skal behandle klagen din på skatten eller på et vedtak fra NAV. Det spørs om rettsvesenet er så mye mer nøytralt da, når de skal ta tak i denne saken. Får håpe fyren får fri advokat, for han kan ikke klandres for at Norid ikke greier å avgjøre saken.
 
Topp