Vel, hvorfor må en lære det?
Tja si det, godt spørsmål, men noen synes kanskje det er greit å kunne sette opp et nettsted fra bunnen av uten å bruke et CMS, eller kanskje man ønsker helt egne design og løsninger i stedet for å bruke ferdige løsninger, og da må man begynne et sted, og enkle HTML sider er en glimrende måte å lære seg grunnleggende strukturering av sider på.
Man kan sikkert lære en del PHP og annet ved å rote rundt i WP, men mye av koden er veldig WP spesifikk og mye av det man roter med i WP er ikke nødvendigvis overførbart til andre systemer, selv om man selvfølgelig lærer en del generell koding også.
Nei, det kommer helt an på designet det. Har man ett fett design, alternativt en side med en god squeezepage, så kan man fint få ned bouncerate til 65-70%.
Er fortsatt ikke helt enig, definisjonen av en "bounce" er en besøkende som kommer inn på en av sidene på et nettsted og så forlater nettstedet uten å gå videre til andre sider på nettstedet.
Har man bare en stk. side på nettstedet så blir det vanskelig å gå noen andre steder, og man får en høy bouncerate, uansett hvor fett designet er.
Eneste måten man kan oppnå en "ikke bounce" på et slikt nettsted er hvis den besøkende trykker refresh på den ene siden du har!
På den andre siden så er målet med en slik side å kun vise den ene siden, så bouncerate er egentlig helt uinteressant for en slik side.
En squeezepage har helt teknisk sett som regel mer enn bare en side ettersom målet er å få e-post adresser eller annen info, og som oftest så brukes en løsning på serversiden til dette slik at etter man har sendt informasjonen så kommer man til en "Takk for ditten og datten" side, som jo er en ny nettside på det samme nettstedet og besøket er da ikke lenger en "bounce", men "konverterte" til det man ønsket.
Så er det i dag mulig å ha for eksempel flere "nettsider" i samme fil, og bruke pushstate og dynamisk Ajax til å veksle mellom sider uten å egentlig laste nye sider på nytt, men adresselinjen oppdateres og forskjellige "sider" registreres osv.
Det samme er også mulig med websockets, comet og mange andre teknologier, og det er også mulig å benytte eventdrevne servere i stedet for trådbasert, slik som node.js eller Nginx i stedet for Apache til å oppdatere sider ved å "dytte" innhold fra serveren, og i for eksempel node.js så er det ikke en gang nødvendig med separate filer, men alt kan leveres direkte fra http serveren osv. så alt er mulig, bortsett fra å få ned bouncerate på et nettsted som består av en enkelt statisk html side.