Kjapp og trygg hosting for Wordpress

Har markedet for domener tatt seg opp?

Morph

Svart belte i snoking
Syns det har vært mye stivt her, ja. Musematter.com er jo et morsomt domene, men prisen er for høy når både .org og .net er ledig.
 

hansson

Langveisfarende
Naturlig at prisene på god real estate går oppover, det skulle bare mangle. Men musematter.com er å sammenligne med ei forfallen rønne i et fraflytningsområde. Det er ikke realistisk å håpe på å få penger for domener som ikke er levedyktige. Men det er kanskje bare jeg som ikke ser potensialet i musematter på et .com-domene (.no hadde vært litt annerledes) når færre og færre bruker musematter/mus.
 

peterandrej

pensjonert moderator
Det vil si: hvis ikke Google finner på å justere på vektingen litt..

Enig. Domenenavn har verdi fordi Google sier at de har det. Den dagen google sier noe annet faller markedet sammen. Å satse på domener er etter min mening en rimelig risikofylt affære. Samtidig vil det selvfølgelig alltid være slik at enkelte domener er bedre enn andre på samme måte som enkelte telefonnumre er bedre enn andre, men den siste tiden har jo prisnivået gått helt av hengslene.

Ikke for det. Noen som kjøper nyhetsavisa.com? Kun 25.000!!!
 

Tonny Kluften

Administrator
Det vil si: hvis ikke Google finner på å justere på vektingen litt..

Folk kjøper domener som beskriver det de holder på med, det vil de fortsette med å gjøre selv om Google legger mindre vekt på å favorisere slike domener i søkeresultatene. I og med at det blir vanskeligere og vanskeligere å finne ledige domener som beskriver det man holder på med så går prisene opp.
 

Tonny Kluften

Administrator
Neida, tenker på domener som garasjevindu.no. Hvis du selger det for 1000-lapp om 5 år så har du 100% fortjeneste på det. Det slår bankrenta i massevis. Og i mellomtida har du tjent inn reg. avgifta med reklame slik at du sitter igjen med 1000 i overskudd. Kjøper du 1000 slike domener har du 1 mill. ekstra om 5 år. Garantert, men antageligvis mye mer.
 
Sist redigert:

kongen

kongemedlem
Jeg tror kjøleskapmagnet.no kan bli verd mye. Alle har jo kjøleskap så markedet er stort. Og ingen vil ha hvite kjedelige kjøleskapdører. De vil pynt kjøleskapet sitt.

Løp og kjøp, domenet er ledig!
 
Selv om domenet kun er binders.no, så kan det jo selges alt mulig på en slik nettbutikk og det gjør det jo også.
Mao. så behøver ikke denne butikken å bare selge binders, eller kjøleskap-magneter.no for den saks skyld.
Så kjøleskapmagnet.no kan brukes, hvis noen regger dette domenet. Good Luck
 
Sist redigert:

hansson

Langveisfarende
Synes det er stor forskjell på et domene med særnorske bokstaver der det ligger i kortene at hovedproduktet er kjøleskapsmagneter (man kan liksom ikke selge deriverte produkter på det.. kjøtt, fisk og egg og isbiter?) og det mer åpne/fleksible (og korte) navnet Binders. Skal mye til for at noen vil kunne klare å etablere et generelt merkenavn på kjøleskapmagnet.no slik Binders klarte med sitt domene.
 

hansson

Langveisfarende
A) Ingen baserer seg på å etablere et merkenavn ved å finne et opptatt domene og så bygge merket rundt dette. B) YouTube og Google er jo langt bedre egnet til å bygge merkevarer enn "kjøleskapmagneter.com" som er helt fullstendig låst til et minimalt bruksområde.

Chanel eller Nike kan lage både klær, vesker, parfymer og egentlig hva som helst, men det kan man ikke når merkenavnet er innskrenket til små produkter, små ideer.
 
Topp