Kjapp og trygg hosting for Wordpress

Google stenger 15 år gammel Adsense konto

Travellingman

Nettgrunder
Zac Johnson som er en kjent affiliatemarkedsfører fikk i dag en uventet e-post fra Google:

Hello,
After reviewing our records, we’ve determined that your AdSense account
poses a risk of generating invalid activity. Because we have a
responsibility to protect our AdWords advertisers from inflated costs due
to invalid activity, we’ve found it necessary to disable your AdSense
account. Your outstanding balance and Google’s share of the revenue will
both be fully refunded back to the affected advertisers.

Les mer her: Google Adsense Account Disabled – WTF? - Affiliate Marketing Tips from Super Affiliate Zac Johnson | Affiliate Marketing Tips from Super Affiliate Zac Johnson

John Chow har også skrevet om saken: WTF? Google Banning AdSense Publishers for
 

Speca

Medlem
Google driver og graver sin egen grav. De skjønner det bare ikke selv, før om noen år. De er som Microsoft, de har en meget stor andel av markedet, og tror at som markedsleder, så kan man gjøre som man selv vil. Historien har vist, med alle selskaper, at slik fungerer ikke verden. Det er mange selskaper, i mange bransjer, som har oppført seg som Google gjør, og som har angret bittert på det.

På nett var en gang i tiden altavista det største. I dag er det "ingen" som bruker altavista. Om google fortsetter i samme bane, så vil det også bli sluttbruker som vil bli lei og finne andre løsninger. Jeg vet at det er en søkemotor, foreløpig uten navn, som har potensiale til å bli meget god, om sluttbrukerne finner den bedre. Fremtiden får vise, men at man må ligge unna alt som heter webmaster tools, analytics, etc. fra google er ihvertfall sikkert. Ikke vis G at du gjør noe annet, enn at man tjener penger på de.
 

Hakasu

Medlem
Det skremmende med dette er at kontoen ble stengt fordi Google mente det var en sjanse for at nettsidene hans kom til å levere falske klikk. De gjorde det ikke, men det var en sjanse. Her er det "skyt først, still spørsmål etterpå"-fremgangsmåten som gjelder.
 

basicus

SEO Eggspert
Er ikke så sikker på at det dreier seg om dette med å skyte først osv.

Google dreier mot å beholde mer og mer av trafikken selv, og angriper det på ulike måter. Om de mistenker en publisher for å ikke levere nok verdi for pengene for annonsørene (uavhengig av om det er faktiske falske klikk eller ikke), så er de nødt til å passe på at annonsørene ikke er i tvil om verdien av AdWords. Sett fra deres standpunkt ville jeg nok tenkt litt i samme baner.

AdSense er for Google en måte å nå ut til et bredere publikum enn de får til selv, men det er ikke her de har den store businessen sin. Skulle de risikere at annonsørene ikke lengre stoler på deres metoder for å screene kvalitetsklikk, vil de før eller siden miste annonsørene. Det er disse de lever av.
 

Dag Frogner

Supermedlem
Og den eneste grunnen til at de får holde på slik, er fordi de er (for) store. Hvor mange andre firmaer kan stenge ned kontoene til kundene sine, uten forklaring, uten mulighet til å få gjenåpnet den igjen og faktisk, til et visst punkt, slippe unna med det?
 

Dag Frogner

Supermedlem
Selvfølgelig, men om det f.eks kommer en helt ny søkemotor på markedet som oppfører seg på samme måte, går det ikke lange tiden før folk gjør "opprør" og finner andre alternativer. Generelt ville ikke slik oppførsel blitt godtatt. Det var det som var poenget mitt.

Google slipper unna fordi de er for store og fordi altfor mange er avhengige av deres tjenester for å tjene penger.

Hva hadde skjedd om f.eks de 1000 største Adsense-brukerene hadde sagt opp kontoen sin i protest. Da kanskje Google hadde skjønt at de hadde driti på draget, men når ingen reagerer (annet enn å skrive på bloggen sin) er det jo fritt frem for Google å fortsette å behandle kundene sine som dritt.
 

zapotek

Medlem
Hva hadde skjedd om f.eks de 1000 største Adsense-brukerene hadde sagt opp kontoen sin i protest. Da kanskje Google hadde skjønt at de hadde driti på draget, men når ingen reagerer (annet enn å skrive på bloggen sin) er det jo fritt frem for Google å fortsette å behandle kundene sine som dritt.

De 1000 største er "Premium publishere". De har egne spilleregler som gjør at de ikke kan miste kontoen på denne måten.
 

TorsteinO

Art Director & grunder
Sånn jeg forsto det er ikke Adsense-kontoen 15 år, det er nettsiden han som har den alderen.

Han sier det faktisk helt klart og tydelig litt nedi der:

Life After Google Adsense

As mentioned earlier, it’s a good thing I don’t use Google Adsense as a driving source of revenue for any of my sites. Imaging making five figures a month with their network, then all of a sudden they send you an email telling you they are just taking all of your earnings from last and this month?! That could be quite a hit for anyone pushing some heavy volume.

What is sad is that I had my account for roughly 15 years and a lot of great data and stats were in there. I’ve also learned that I’m not the only one on the chopping block from Google lately. I’ve come across other posts and forums from other marketers who have had the same experience with Adsense. This is a good lesson for anyone out there to make sure you don’t have all your eggs in one basket. Just like Amazon wipes out their affiliate program state by state as new laws come into play, Google Adsense can simply give and take away whatever they want without any reason or say.
 

picxx

Well-Known Member
Det samme kan skje med hvilket som helst affiliateselskap.
Alle har med i vilkårene at de kan terminere eller fryse kontoen din ved mistanke om....
Akkurat derfor bør også affiliatemarkedsførere tenke litt lenger enn til kun affiliatenettverk og forsøke å få inn alt fra leveranse til sluttprodukt i egen linje.
 
Topp