Kjapp og trygg hosting for Wordpress

Flytte fra One til ..?

Marius_J

Social Engineer
Har du snakka med de, eller har du lest det på nettsiden som er så godt som uendret siden jeg opprettet konto der i 2022, tror jeg det var?

Jeg fikk nemlig mail fra dem da jeg hadde webhotell med flere domener og nettsider om at de kom til å flytte systemet til Finland da de mente at vi ville få et bedre tjenester en dem de hadde i Norge. Jeg oppfattet det ikke et valg hvor jeg ble spurt, men de ville bli flyttet. Men det ville ta litt tid og i mellomtiden kunne man velge å være i Norge, menjeg er litt forvirret her. Derfor byttet jeg til Host1.

Men når det gjaldt en liten epostkonto i så fikk jeg valget om den skulle være i Norge, men måtte da gi spesielt beskjed om dette. Men siden jeg egentlig ikke trengte den epostkontoen, så flyttet jeg domenet.

Uansett så er jeg litt småforvirret... Her er eposten jeg fikk:

Ny serverpark (21.09.2023)​

Vi er begeistret for å kunne annonsere en betydelig maskinvareoppgradering på tvers av alle våre tjenester. I 2023 vil vi migrere til nye servere og et nytt datasenter, og alle våre kunder vil dra nytte av denne oppgraderingen.

Bakgrunnen for flyttingen er at vårt morselskap, EnterNett, har besluttet å avvikle sitt datasenter i Stavanger - etter mer enn 20 års drift. Vi har allerede brukt Hetzners datasenter i Finland til enkelte tjenester i flere år, og har utelukkende positive erfaringer med dette, så vi er sikre på at dette vil bli en god løsning for våre kunder.

Migreringen til ny maskinvare vil ta litt tid, da hver konto vil bli migrert individuelt.

I løpet av denne overgangen tilbyr vi kundene valget mellom å enten beholde kontoene fysisk plassert i Norge, eller å migrere til vårt nye datasenter i Finland. Vårt finske datasenter tilbyr omtrent 20% bedre ytelse, noe som gjør det til det anbefalte valget. Hvis du foretrekker å beholde kontoen og dataene dine fysisk lagret i Norge, vennligst angi dette i skjemaet nedenfor, så vil vi ordne overføringen deretter. Hvis vi ikke får tilbakemelding vil vi anta at flytting til vårt nye datasenter i Finland er ok (men fint om skjema besvares allikevel).

Hvis du blir skeptisk når du hører at vi skal flytte til nye servere, så har vi all mulig forståelse for det. Men vi beholder admin.løsningen cPanel, og flytting av kunder mellom cPanel-servere er noe vi gjør nærmest på daglig basis, uten at kundene merker noe særlig til det, så dette skal være en forholdsvis smertefri omlegging.
--
Om valget om å bli fysisk i overgangen som ville ta tid, eller om det var permanent, så må det bety at de har opprettet en annen servertjeneste i Norge...
Jeg sendte de en e-post. Da jeg selv har noen domener der.

Da fikk jeg følgende til svar:
Vi har servere i Norge og Finland. Noe mer vet jeg dessverre ikke.
 
Topp