Flere besøk på 0 sekund i analytics

En tråd i 'Webanalyse og -optimalisering' startet av Chris M, 10 Feb 2018.

 1. Chris M Medlem

  Innlegg:
  313
  Har en side som fortrinnsvis får trafikken sin fra Facebook. Men har fokus på å skrive noe lunde gode artikler med nyttig innhold. Så det er ikke en viralside. Men en side med saker som faktisk burde interessere de som klikker seg inn. Men selv om artiklene er ganske lange, og inneholder mye informasjon så har jeg sett av snitt-tiden de besøkende er på siden er svært lav sammenlignet med andre sider jeg har. Enkelte saker har snitt-tid på åtte sekunder. Dette selv om det som sagt er mye tekst og gjerne en video og bilder i tillegg.

  Så oppdaget jeg følgende i det jeg sjekker analytics rett etter midnatt noen dager:
  Nemlig at det registreres flere besøk på 0 sekunder (!) . Se vedlegg for bevis.

  Mitt første spørsmål er om det faktisk er mulig å besøke en webside i 0 sekunder? Har du da besøkt siden?
  Mitt andre spørsmål er hvor mye dette trekker ned snitt-tiden. For dette er jo viktig i forhold til både hvordan Google og facebook ranker siden.

  Men sånn i det store og hele lurer jeg vel på hva f... som skjer?
   

  Vedlagte filer:

  • null2.jpg
   null2.jpg
   Filstørrelse:
   271,9 KB
   Visninger:
   11
 2. KIA Medlem

  Innlegg:
  333
  0 betyr at bruker har ikke gjort noen ting på landing page. Hvis man trykker på en lenk, sender JavaScript et signal til Analytics at det skjede en lenkeklikk, så regner GA hvor lenge det varte til brukeren har gjort noen på nettstedet. Hvis en bruker leser en tekst på nettstedet og kommer ut uten å gjøre noen ting selv om brukeren har vært på dette nettstedet på en lang stund, regner GA dette som 0.
   
  Selvfiks liker dette.
 3. Chris M Medlem

  Innlegg:
  313
  Hva mener du med at brukeren ikke gjør noe på nettstedet? Om han klikker seg inn og leser en artikkel og forsvinner så er vel det ganske standard for trafikk fra facebook?

  Har ellers merket at siden laster litt seint..kan det ha noe med at folk lukker siden fordi de ikke gidder vente på lasting av innhold?
   
 4. Tarjei Member

  Innlegg:
  60
 5. KIA Medlem

  Innlegg:
  333
  Hvis man står på siden og gjør ingen ting, regner GA som 00:00:00 session duration.
   
 6. barentshavet Active Member

  Innlegg:
  419
 7. Stein Ove Helset Hacker

  Innlegg:
  254
  Om du legger inn en funksjon som sender en event to GA etter f.eks 5 sekunder, vil GA da skjønne at brukeren er der? Eller vil det bare trackes som en event og ikke noe mer?
   

Del denne siden