Kjapp og trygg hosting for Wordpress

Etablere bedrift i USA - MVA og skatt

Halvard

New Member
Jeg holder på å starte en bedrift. Bedriften min skal selge en tjeneste over nett. For å redusere/slippe MVA og holde skattekostnadene så lave som mulig, ser vi etter en løsning for å etablere bedriften i USA. Siden det meste av inntekten vår vil komme herfra.

Har noen kunnskap om det er mulig, evt noen tips?

Vet noen også hvordan man beregner skatt på personlig inntekt fra USA og skatt på overskudd i en norskeid bedrift i USA (dobbel beskatning osv)?


Takk for hjelpen! :)
 

namaste

Medlem
I USA er det beste, og enkleste, Delaware. Regnet som "skatteparadis". Ingen skatt for buisness utenfor staten, ryddige, enkle og solide lover. Har også mulighet til å bruke stråfolk om du ikke ønsker tilknytning til selskapet. Bare søk, finn et par advokatfirmaer der nede som tilbyr tjenesten, se hva pakkene deres inneholder og ta det som passer deg. Prisene varierer nemlig med stort sett hva de inneholder. Noen av de krever du gjør noe selv, andre ordner alt og inkluderer stråmenn.
 

Speca

Medlem
Det er ikke lov å ha en "bedrift" i USA mens dere selv bor i Norge, uten å skatte til Norge. Iht. moms, så blir det vel lite moms på den siden ettersom alt dreier seg om eksportsalg (som er fritatt mva.)

Men selvsagt, alt er mulig!
 

willywicha

New Member
Bor du i Norge, må du betale skatt til Norge uansett.

Her kommer jo det som kanskje er avgjørende;

Hvis bedriften går meget bra, og du starter å tjene en del penger på den, vil det norske systemet spise opp veldig mye.

Med å ha bedriften registrert i et annet land, vil du ha fordelen av at ikke den er norsk. Dvs. at om du velger å flytte fra norge, vil du etterhvert bli fri tatt fra skatt til den norske stat (3 år etter?)

Er bedriften registrert i Norge, vil du skatte til Norge for alltid.
 

sta

Medlem
Det er ikke lov å ha en "bedrift" i USA mens dere selv bor i Norge, uten å skatte til Norge.

Personlig skatt på lønn og utbytte må du betale til Norge, men hvis selskapet i all hovedsak har sine kunder utenfor Norge skal det i utgangspunktet ikke utløse noen selskapsskatt i Norge. Det er vel ingen eksakt grense her og sjansen for at skattemyndighetene belger å skjære igjennom er jo alltid tilstede.

Det høres ofte forlokkende ut å etablere selskapet i utlandet, men i praksis koster det ofte en god del mer i administrasjon, så med mindre man regner med et relativt stort overskudd oppveier ulempene fort for besparelsen i skatt.
 

Thomas Pedersen

Pornogründer
jeg gikk også med lignende tanker i starten da jeg skulle etablere meg. Kom frem til at det ikke svarte seg å starte noe i USA.
Det man kan spare litt på er firmaskatt.
Mange bruker heller da Malta eller Kypros som steder å starte selskap i kombinasjon med gjerne et engelsk ltd og et norsk NUF. på den måten kan man lovlig skatte rundt 5% firmaskatt av overskuddet istedenfor 28% som er normalt i Norge. Personlig lønn og utbytte må du skatte som normalt av uansett hvor du starter selskapet. For å spare på den biten tror jeg d er vanlig å starte et personlig holdingselskap som utbyttet betales til, slik at det kan reinvesteres uten at man må skatte av d først. såvidt jeg har skjønt. fortsatt ikke helt satt meg inn i hvordan slikt konkret pleier å bli gjort.
 
Sist redigert:
Topp