Torsk en er en deilig spisesfisk med et hvitt og saftig kjøtt. Den blir fanget i Nordsjøen, Kattegat og Skagerrak, hvor den lever både på lavt vann ved kysten og på stor dybde.
Skal du kjøpe fersk torsk så kan det lønne seg å bruke en butikk som er spesialist på torsk. Det blir nok dyrere enn å kjøpe den på supern på hjørnet, men kvaliteten skal være bedre. Og skikkelig kvalitet må man ha når man skal spise torsk.
Torsken er en mager fisk. Den er særlig rik på jod og selen. Torskens lever er mer fettholdig og rik på de sunne enkeltumettede samt flerummettet fettsyrene, N- 3 fettsyrer, som også kalles omega- 3 fettsyrer. N fettsyrer er livsnødvendige for oss mennesker og skal derfor være tilstede i små mengder i vi kosten. Torskeleveren har, utover jod og selen, et mer høyt innhold av A-, D-, E- og B12-vitamin. Se et samlet skjema over fisker og næringsverdier her.
Nærings og vitaminverdiene er høye i forhold til prisen man betaler pr. kg.