• Laster aksjedata...

*
5 cent Belgia
5-cent nasjonal side
Et nasjonalt panel satt sammen av letende belgiske embetsmenn, kunstnere og eksperter i numismatikk valgte det motivet som brukes på alle myntene. Det forestiller kong Albert og et monogram – et stor «A» under en krone – blant 12 stjerner, som symboliserer Europa. Utstedelse- og pregningsårer inngår i motivet.
*
5 cent Tyskland
5-cent nasjonal side
Motivet på 1-, 2- og 5-cent-myntene er en ekekvist, som minner om den, som opptrådte på de tidligeree tyske pfennigmyntene. Det er utformet av professor Rolf Lederbogen.
*
5 cent Irland
5-cent nasjonal side
Den irske regjeringen valgte det samme motivet til alle de irske myntene. Det viser den keltiske harpen, et tradisjonelt symbol for Irland, utsmykket med utstedelsesåret og ordet «Eire» (det irske ordet for Irland). Harpen er designet av Jarlath Hayes.
*
5 cent Hellas
5-cent nasjonal side
På 5-cent-mynten sees et moderne havgående tankskip, som avspeiler den innovative ånden i gresk sjøfart.
*
5 cent Spania
5-cent nasjonal side
Katedralen i Santiago de Compostela, en juvel i spansk romansk kunst og ett av verdenens mest berømte valfartssteder, er avbildet på 1-, 2- og 5-cent-myntene. De viser Obradoiroen storveise fasade, et strålende eksempel på spansk barokkbygg, begynte på i 1667 av José del Toro og Domingo de Andrade. Katedralen ble ferdiggjort i det 18. århundredeen av Fernando Casas y Novoa.
*
5 cent Frankrike
5-cent nasjonal side
På 1-, 2- og 5-cent-myntene sees en ung, feminin Marianne med besluttsomme trekker, som gir ønsket om et solid og varig Europa konkret form. Motivet er designet av Fabienne Courtiade, gravør i den parisiske mynten.
*
5 cent Italia
5-cent nasjonal side
På 5-cent-mynten sees Colosseum, som ble begynt av på keiser Vespasian omkring år 75 e.Kr. og innviet av keiser Titus år 80 e.Kr.
*
5 cent Kypros
5-cent nasjonal side
(siden 1. januar 2008)
På 1-, 2- og 5-cent-myntene sees et muflonsau, en vill saueart i Kypros, som representerer øyens dyreliv.
*
5 cent Luxembourg
5-cent nasjonal side
Myntene er designet av Yvette Gastauer-Claire etter avtale med storhertugens hoff og den luxembourgske regjeringen. Alle mynter i Luxembourg preges med et portrett av Hans Kongelige Højhed, storhertug Henri, i profil. De bærer utstedelsesåren og ordet «Lëtzebuerg», som er storhertugdømmets navn skrevet på luxembourgsk.
*
5 cent Malta
5-cent nasjonal side
(siden 1. januar 2008)
På 1-, 2- og 5-cent-myntene vises alteret i det forhistoriske tempelkomplekset Mnajdra, som ble bygget omkring år 3.600 f.Kr. på en lav forhøyning med utsikt utover havet.
*
5 cent Nederland
5-cent nasjonal side
På 1-, 2-, 5-, 10-, 20- og 50-cent-myntene viste dronning Beatrix i profil med ordene «Beatrix Koningin der Nederlanden» («Beatrix,Dronning av Nederland») langs myntenes kant.
*
5 cent Østerrike
5-cent nasjonal side
På 5-cent-mynten sees alpefioler, som inngår i en blomsterserie, som symboliserer et ansvarlig forhold til miljøet og den rollen Østerrike spiller i utviklingen av en felles miljøpolitikk.
*
5 cent Portugal
5-cent nasjonal side
På 1-, 2- og 5-cent-myntene sees det første kongelige sigden fra 1134 sammen med ordet «Portugal».
*
5 cent Slovenia
5-cent nasjonal side
På denne mynten er det en sedemann.
*
5 cent Finland
5-cent nasjonal side
På 1-, 2-, 5-, 10-, 20- og 50-cent-myntene sees en reproduksjon av en heraldisk løve designet av billedhoggeren Heikki Häiväoja. Den heraldiske løven har vært brukt i forskjellige utgaver på en rekke finske mynter i årenes løp, for eksempel på den finske 1-marken i perioden 1964-2001.
*
5 cent Monaco
5-cent nasjonal side
På 1-, 2- og 5-cent-myntene er fyrstefamiliens våpenskjold avbildet.
*
5 cent San Marino
5-cent nasjonal side
På 1-, 2- og 5-cent-myntene er henholdsvis det tredje tårnet (Montale), frihetsstatuen og det første tårnet (Guaita) avbildet.
*
5 cent Vatikanstaten
5-cent nasjonal side
Den tredje serien ble utstedt i april 2006 og viser Hans Hellighed Benedikt og teksten «CITTA’= DEL VATICANO». Til høyre for pavens portrett sees årstallet» 2006″ og myntmerket «R». Til venstre finnes myntdesignerens initialer «DLER».