Kjapp og trygg hosting for Wordpress

10 nye forretningsideer - og hvordan du selv får flere

Finne

New Member
Du er klar til å starte din egen virksomhet. Men du mangler bare en ting - den helt riktige idé å starte ut med. Jeg tror at de gode idé finnes, hvor optimisme, kunnskap og behov løper sammen.

Pølsestegning2.jpg



Det handler om innstilling

I Danmark har vi en tendens til å ta "på nei-hatten". Vi ser begrensninger og risikoer. Når en venn viser oss sin nye Porche, leter vi straks etter skrammen i lakken eller tenker på "om han nå også har råd til den". Det går ikke, når man skal etablere en ny virksomhet. Det er et positivt, optimistisk livssyn fundament for suksess. Vi skal hele tiden se muligheter og alternativer. Det gjelder både, når vi skal finne den første idé og, når idé skal utvikles gjennom utallige tester, motgang og hardt arbeid. Erfaringen min er at Nordmenn er bedre til å være optimistiske og se muligheter, enn vi er i Danmark.

Start med noe du vet noe om

Den beste forretningsidé kan ofte være relatert til noe du allerede gjør. Sjansen for suksess er mye større, hvis du har litt kunnskap om det området idé ligger innenfor. Den berømte iverksetteren Richard Branson sier at stort sett alle forretningene hans er startet med satser i et hverdagsproblem, en serviceytelse eller et produkt, han manglet eller var misfornøyd med. Hvilke problemer gir de nåværende produktene eller serviceytelser kundene i bransjen din? På hvilke områder lager kundene selv "lappeløsninger" for å løse problemene?


Boremaskine2.jpg



Bruk sparringspartnere

Det er viktig at du raskt og løpende tester og utvikler sammen idé din med andre. Venner og familie er gode kilder til tilbakemelding, men deres personlige relasjoner og følelser kan sløre objektiviteten deres. Så dun har også bruk for upartisk tilbakemelding og sparring fra personer som ikke har en tett relasjon til deg. Hvis sparringspartnere avviser din første idé, vil du ofte kunne spørre dem om hva man kunne gjøre i stedet og på den måten få en ny og bedre idé.

Hvis du har ja-hatten (positiv, optimistisk og ser på muligheter), har jeg 10 nye forretningsidé til deg nedenfor. Hvis ikke - må du heller stoppe her.

Idé stammer fra hverdagsproblemer eller muligheter, jeg har opplevd.

Gode ja-hatt-spørsmål du kan bruke til å utforske hver enkelt idé med er:

· Hvilke muligheter gir denne idé?

· Hvordan kan man lage en rekke ytelser/produkter eller et konsept med denne idé i sentrum?

· Hvordan kan man videreutvikle idé?


Her kommer idé. God fornøyelse!


1: Asfaltlapp
Problem: Hver vinter kommer det nye hull i våre veier, som lappes med asfaltlapper. Lappene holder bare ikke. Hva med å lage en lapp som holder?

2: Sklisikker flis
Problem: Du har med ungene i svømmehallen. De er fylt med energi og vil løpe. Men det må de ikke, fordi gulvet er speilglatt. Det glemmer de selvfølgelig - og slår seg. Tenk hvis man hadde en svømmehall med sklisikre fliser.

3: Barne GPS
Problem: Du kan ikke finne barnet din. Alle skrekkscenariene med pedofile og kanskje også Fritzl løper gjennom hodet din. Tenk hvis barnet din til alle tider kunne spores med GPS.

4: Lekeavtale APP
Problem: Barnet din mangler ett å leke med. Det kan være der hjemme eller når dere er på ferie. Tenk hvis du hadde en APP som kunne matche barn og lage lekeavtaler på en sikker måte uansett hvor familien din er i verden.

5: Spill - blended action
Idé: Dataspill er en av de hurtigstvoksende bransjene i verden. Man kan spille mot andre via internett. Innen undervisning bruker man blended læring, hvor man kombinerer læringsaktiviteter fra den fysiske og de virtuelle verden. Tenk hvis man laget ett eller flere spill, hvor man møtte motstanderne sine«" i både den virtuelle og den fysiske verden.

6: Personlig kunnskapsdatabase
Problem: All den kunnskapen, du tilegner deg gjennom studier, bøker og oppgaver, forsvinner gradvis, som tiden går. Tenk hvis du hadde en kunnskapsdatabase, som du på enkelt vis kunne gjemme kunnskap i, hver gang du lærer nyt. Etterfølgende sørger systemet løpende for å repetere og "høre" deg i den tillærte kunnskapen, så den ikke glemmes. Det gjøres ved hjelp av artige spill og en scoreboard, hvor du kan se hvor mye du husker.

7: Teller til mobilforbruk
Idé: Man kan alltid se hvor mye strøm det er tilbake på mobiltelefonen. Men man kan ikke se forbruket sitt eller hvor mye taletid det er tilbake. Det kunne ha en fin pedagogisk effekt f.eks. for barna mine. Jeg synes også at det kunne være fint med et løpende overblikk over hva det koster å bruke mobiltelefonen.

8: Styr på alle passord
Problem: Jeg har over 10 forskjellige passord til datamaskin, banker, hjemmesider m.v. De skal helst være kompliserte og forskjellige. Og det gjør dem vanskelige å huske. Det kunne være godt med et sikkert sted til oppbevaring av passord.

9: Fjernstyrt haifinne/krokodille
Idé: Jeg har en bekjent som har en liten sjø i bakhagen. I sjøen ligger en 2 meter lang plastkrokodille under vannoverflaten. Når han har gjester, lar han dem gå ned til sjøen, hvoretter han trekker i en snor, slik at krokodillen farer oppad vannet. Det har han med massevis av moro. Kunne man selge dette konseptet og f.eks. bygge ut det med en fjernstyrt haifinne til bruk på stranden?

10: Chip til dagligvarer
Idé: Den helautomatiske dagligvarebutikken er på vei. I danske Føtex har man f.eks. flere kasser, hvor man scanner varene sine. selv Kunne man lage en chip til dagligvarer, slik at kjøpet automatisk registreres, når man går ut av butikken - uten at man skal scanne noe. I mange mosjonsløp registreres løpstiden ens automatisk på denne måten, når man løper over målstreken.


Om forfatteren

Dan Grevelund Quelle

Kort biografi
  • Født 1965
  • Nåværende jobber: Direktør og eier av konsulentvirksomheten VÆKSTSTRATEGI.DK - vaekststrategi.dk
  • Eier av den innovative internettforretningen WILDTOYS ApS ( wildtoys.dk ) med alt til utendørs lek slik som pusterør , modellraketter , power kites og gaver til fars dag.
  • Utdannelse: Cand.merc. og MBA (Henley).
  • Erfaring: Tidligere Adm. direktør i Xafir A/S og adm. direktør i Ankerhus A/S. 20 års erfaring som managementkonsulent primært i større private skandinaviske virksomheter.
 
Sist redigert:

Peter Barbulla

New Member
Nye (norske) forretningsideer for under to kroner stykk.
Alle som leter etter "Sin beste idé" bør sjekke boken GründerBibelen. Der finnes over 300 nye forretningsideer, som knapt noen har tenkt på. Det ligger masse åpen og gratis inspirasjon på www.grunderbibelen.com Vil man gå dypere inn i materien og vil ha løsninger er nok boken en nødvendighet. Men prisen er ikke avskrekkende, det blir mindre enn 2,- kroner pr idé.
 
Topp