Kjapp og trygg hosting for Wordpress

40 % forskudd ved bestilling. Hvordan fakturere?

Stabba

Medlem
Hei.

Ønsker at kunden betaler inn 40% av total kjøpesum for et produkt før produktet som nå er utsolgt hos oss bestilles inn. Lurer litt på hvordan vi skal fakturere kunden dette beløpet som er på 8000 kr?

Det jeg har tenkt er: Opprette en ny faktura med "vare" depositum og beløpet 8000 kr.
På denne "varen" legges det inn 0% moms.
Istedenfor å bokføre dette mot konto for salgsinntekter, så bokføres det mot konto 2900 Forskudd fra kunder.
Når produktet er på lager, så krediteres denne fakturaen og det lages en ny vanlig faktura med varen det gjelder(inkl. mva) og 100% av kjøpesummen. Denne bokføres som vanlig mot konto for salgsinntekter.

Blir dette riktig? Hvordan bør det eventuelt gjøres.
 

Steve Cash

Medlem
Ja, det er riktig tenkt, det er ikke lov å fakturere med mva så lenge varen eller tjenesten ikke er levert (med unntak av tog- og flybilletter, elektrisk kraft mv, men det glemmer vi her). Og det er også riktig å føre mot konto for forskudd fra kunder, nr. 2900.

Så langt alt vel, men jeg ser ikke helt at en faktura er nødvendig i dette tilfellet, kan ikke kunden bare betale inn til din bankkonto og merke betalingen forskudd? Og så betaler kunden 8000 kroner mindre på fakturaen som kommer senere.
 

Stabba

Medlem
Hva blir da bilaget for de 8000 kronene som kommer inn? Dette må vel også inn på kundereskontro slik at det kommer frem hvem som har betalt inn forskuddet?
 

Steve Cash

Medlem
Debet bank, kredit konto 2900, du kan eventuelt tekste med kundens navn. Vanskeligere er det ikke. Det er ingen stor forbrytelse å føre kredit kundereskontro heller, særlig ikke hvis det er for et kortere tidsrom, men det er ikke helt korrekt.
 

Stabba

Medlem
Kom over dette, som vel blir tilsvarende? cs.amesto.no/scripts/customer.fcgi?_sf=0&custSessionKey=&customerLang=no&noCookies=true?action=viewKbEntry&id=158

Trodde en måtte ha et bilag for de 8000 kronene, og det blir vel fakturaen som sendes med "vare" depositum / forskuddsfakturering?

Leveringstiden vår fra kunden betaler inn til vi sender produktet til kunden blir vel ca. 6-7 uker.
 
Sist redigert av en moderator:

Steve Cash

Medlem
Usikker kobling sa Firefox om lenken din.
Uansett, ikke gjør dette altfor vanskelig, bankutdrag eller giro er godt nok som dokuementasjon for innbetaling av forskudd. Men for all del, om du akkurat vil lage en faktura så kan du jo bare gjøre det.
 
Topp