Kjapp og trygg hosting for Wordpress

Hva kan Miljøbil.no være verdt?

noekult

Medlem
Har det og er nysgjerrig etter å ha sett andre priser her, men har ikke peiling på hva slags pris jeg kan eventuelt forvente.
 

tomro

Member
Er det en side med inntekter (noe det vel ikke er), så har du noe man kan regne på. Er det bare ett domene har det ingen verdi, men mindre noen andre sitter og ønsker seg nettopp miljøbil.no.
 

xdex

Medlem
Selvfølgelig kan navnet ha en verdi, men ett norsk ord, kombinert med Ø på domenet .no skriker ikke etter kunder! Det er mange fantasipriser her inne også, og trenger ikke bety noe som helst. Selv om drømmebilen din på Finn ligger for salg til 500.000,- betyr det ikke at du skal klare og få denne ned i 460.000,-, det samme gjelder domener.

Du kan ønske hva du vil, og sette en minstepris, men det betyr ikke at det blir solgt. Jo mer innhold ett nettsted har, jo mer stiger verdien, sammen med antall besøkende.
 

tomro

Member
Ja, men en bil er ting man kan regne seg ut til hva noen vil gi for den. Ett domene med trafikk kan man også regne og synse på, men ett tomt, nyregistrert .no domene er nok ikke vært mer, i dag, enn hva det koster å registrere det. Unntak finnes naturligvis.

Starter det opp en ny virksomhet imorgen som har en ide hvor domenet miljøbil.no passer midt i blinken kan det være vært mye penger, men her og nå, er det neppe noen som vil gi penger for det. Har man en konsept og noen tanker bak, så kan det naturligvis hjelpe til med å skape en interesse.
 

xdex

Medlem
Ja, men en bil er ting man kan regne seg ut til hva noen vil gi for den. Ett domene med trafikk kan man også regne og synse på, men ett tomt, nyregistrert .no domene er nok ikke vært mer, i dag, enn hva det koster å registrere det. Unntak finnes naturligvis.

Ergo, akkurat det jeg sier. Poenget var å få fram at prisene her inne, ikke nødvendigvis er prisen domenet blir solgt for, og at ett domene med ett slikt navn, kanskje ikke er det beste navnet.

Navnet kan selvfølgelig ha en betydning for selskapet Miljøbil AS, i teorien (avhengig av når ting ble registret) kan han miste hele domenet, eller at kjøper ender opp med å bli fratatt dette. Regner jo med at dette bare er ett eksempel domene (før noen her inne begynner å poste whois info etc) men det er fint å få det fram i lyset uansett. Dersom det ikke er det, er det bare å se på datoer, og krysssjekke :)
 
Sist redigert:

Bjørn

Domenespekulant
tomro; vil våge å påstå at det finnes titusenvis av .no-domener man kan tjene mer og mye mer enn reg.avgiften på, så det er bare tull. Har selv drevet med kjøp og salg av domener siden 1999 og veldig mye avhenger (som det meste her i livet), og finne rett kjøper til rett domene. Miljøbil.no kan for en være totalt uinteressant, mens for f.eks. en stor importør av miljøbiler, kan det fort være verdt 100-tusen eller gjerne mer.
 

tomro

Member
tomro; vil våge å påstå at det finnes titusenvis av .no-domener man kan tjene mer og mye mer enn reg.avgiften på

Det er jeg naturligvis helt enig i. Mitt poeng til TS var at om du nettopp har registrert ett domene (som alle andre har hatt mange år på seg å plukke opp, om de ville det), og du ikke har ett konsept rundt det, men altså bare domenenavnet, er det ikke sannsynlig at f.eks. en storimportør av "miljøbiler" dukker opp i dag for å kjøpe det for mange penger. Hadde det vært en slik aktør med interesse for domenet, ville de sannsynligvis ha plukket det opp for en stund siden.

Det betyr ikke at det ikke kommer en slik aktør om en måned eller fem, og DA kan det være vært en hel del - men akkurat i nå er det nok ikke så mange potensielle kjøpere.

Disclaimer: Ser fra xdex at det også er ett firma som heter miljøbil - da stiller saken seg anderledes. Dog har de kanskje ikke den store interessen av domenet i og for seg (ellers hadde de jo som sagt tatt det før) men de kan ha interesse av at andre ikke benytter det - og det er jo også en verdi. (Men så kommer man kanskje inn i problemstilling om domenet er kjøpt i ond tro etc)
 
Topp