Kjapp og trygg hosting for Wordpress

Skattefradag julebord som nyoppstartet AS?

sedb

New Member
Vi er to eiere av et nyoppstartet AS, begge er ansatt fra og med november, en i 50% og en i 100% stilling. Vi er ikke i familie.

Kan vi ta en julemiddag med følge på firmaet med god samvittighet? Jeg sliter litt med å finne ut hva som gjelder når begge er eier, og begge er nyansatt.
 

Steve Cash

Medlem
Lignings-ABC sier:
Ordningen med skattefrie velferdstiltak omfatter ikke foretak uten ansatte eller fore tak med en eller flere ansatte som til sammen ikke har arbeidstid og lønn som tilsvarer én full stilling i foretaket. I foretak som eies av én person, eventuelt sammen med ekte- felle eller samboer, vil det også være et krav at foretaket i tillegg har andre ansatte (uten nær familiemessig tilknytning) som til sammen utgjør en hel stilling. Med nær tilknytning menes her ektefelle/samboer og familiemedlemmer i rett opp- og nedadstigende linje.

Dere har til sammen mer enn én stilling, selskapet har mer enn én eier, dere er ikke i familie, noe jeg tolker som at dere heller ikke er samboere eller ektefeller. Lignings-ABC legger ikke ned noe forbud mot å utgiftsføre julemiddag selv om alle (begge) ansatte er eiere, og sier heller ikke noe om nystartet firma, så da kan ikke skjønne annet enn at dette må være i orden.
 
Topp